Coronavirus

CORONAVIRUS. Klaus Iohannis, despre (ne)respectarea măsurilor, teorii ale conspirației și… PSD! Avertizare cu reimpunerea stării de urgență!

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a avertizat astăzi, în cadrul unei declarații de presă, că va fi obligat să reimpună starea de urgență în țară, dacă oamenii nu vor respecta restricțiile impuse de guvern, iar numărul îmbolnăvirilor va crește, ca și presiunea pe spitale.

„Foarte mulți români au respectat regulile, au respectat distanțarea socială. Instituțiile s-au pregătit foarte bine și au luat toate măsurile necesare. În aceste zile au fost, însă, și comportamente în totală contradicție cu regulile. Oamenii aceia s-au pus pe ei și pe ceilalți în pericol. Virusul e încă printre noi. Cu cât ne protejăm, cu atât îl putem controla. În acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri. Autoritățile locale trebuie să joace un rol mai activ. Am reușit să controlăm epidemia. Măsurile luate și-au dovedit eficiența. Au fost două luni grele. Ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum. Tot felul de iresponsabili răspândesc zvonuri. Unii răspândesc dezinformări și teorii ale conspirației. Aceste abordări sunt nocive. Mistifică evidența și pot crea breșe”, a declarat Klaus Iohannis, care apoi a luat PSD la țintă: „Sunt aceiași politruci vechi de 30 de ani. Prioritatea PSD e în aceste vremuri grele, culmea, dărâmarea guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul partidului. Depunerea unei moțiuni de cenzură e o dovadă de maximă iresponsabilitate. PSD se ocupă de jocuri politice și combinații meschine pentru  a da jos un guvern. O criză politică profundă, suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România. România nu mai poate rămâne blocată în trecut. România are nevoie de resetare și construcție”.

 

***************************************************************

 

Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis va avea astăzi două şedinţe la Palatul Cotroceni.

De la ora 14.00, Iohannis va avea „o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode”, iar de la ora 15.00 va fi „ o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”.

La final, Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

 

FOTO: presidency.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button