Sport

Victor Ponta, strategie pentru relansarea sportului. „Nu voi asista pasiv la moartea acestui fenomen pe care îl consider esenţial pentru dezvoltarea unei naţiuni”

 

Victor Ponta, liderul Pro România, a criticat Guvernul, care ignoră sectorul sportiv, unul care are dificultăţi mari în această criză Covid-19.

Ponta a anunţat că va propune înfiinţarea unui grup de lucru în Parlament, care să lucreze alături de Ministetul Soprtului pentru a gândi o strategie de relansare.

„7 Mai 1986 – Steaua câștigă Cupa Campionilor Europeni – a fost evenimentul fericit care a marcat generația mea în timpul Comunismului!

În societățile moderne sportul este la baza altor două domenii fundamentale: Educație și Sănătate (dincolo de efectele economice). Ţările care investesc în sport au rezultate net superioare în Educație și Sănătate! Iar rezultatele sportive sunt cele care dau prestigiul unei țări – și unesc energiile pozitive ale unui popor!

Azi Sportul Românesc se află în cel mai greu moment din istorie :

1. Pandemia de Coronavirus a oprit activitățile și competițiile sportive într-un grad care întrece și Al Doilea Război Mondial, deși apar primele semne de posibilă relansare

2. În timpul crizelor economice sportul profesionist este profund afectat – dar și infrastructura sportivă / resursele financiare necesare provenite din publicitate, sponsorizări, drepturi de televiziune , bilete etc – au dispărut deja

3. În aceste condiții am o uriașă frustrare și indignare văzând cum în România sportul a fost și este total ignorat de Președinte, Guvern, Parlament / deși este vorba de milioane de amatori și sute de mii de profesioniști (practicanți, antrenori, alte joburi asociate) nimeni nu catadicsește să prezinte în mod oficial un calendar și o Strategie de relansare pentru sport (din partea celor de la Putere se consideră că «liber la vânătoare și pescuit» este suficient)

4. Guvernul face programe de sprijin pentru IMM uri (foarte bună ideea – proastă implementarea), pentru Presă (bună ideea – dar cu intenții urâte), dar nu dă doi bani și două minute pentru un program de sprijin absolut esențial pentru salvarea Sportului Românesc

În perioada 2012 – 2015 am sprijinit concret (din toată inima) toate proiectele și programele pentru Sportul Românesc – financiar, legislativ și prin lobby instituțional (ce mândru sunt că am mers la Munchen alături de Echipa FRB și Primarul Clujului Emil Boc ca să obținem Campionatul European de Baschet – sau că am călătorit 2000 km doar pentru o întâlnire cu Michel Platini că să îmi confirme Euro 2020 în România). Biroul meu a fost mereu deschis pentru proiecte și pentru oamenii din Sport. Le mulțumesc marilor sportivi care au vrut să mă sfătuiască și să muncească pentru sport (Gabriela Szabo, Carmen Tocală, George Cosac, Alin Petrache, Mihai Covaliu, Virgil Stănescu și mulți alții). Simt că trebuie să facem iar un efort comun pentru Sport!!

Imediat după dată de 15 voi propune în cadrul Parlamentului și alături de Ministerul Sportului (aici rivalitatea politică este o idioțenie cumplită ) un Grup de lucru special care să discute cu reprezentanții Sportului Românesc și să prezinte cât mai curând o Strategie concretă de relansare ! Nu voi asista pasiv la moartea acestui fenomen pe care îl consider esențial pentru dezvoltarea unei națiuni!

Felicitări încă o dată celor care în 7 Mai 1986 au făcut o țară întreagă să fie mândră și fericită!”, a scris Ponta pe Facebook.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button