BRAȘOV. Patinoare, cimitire, bazine de înot…
Pe contul său de Facebook, Radu Hossu, președintele Asociației Pro Democrația Club Brașov, a scris un interesant material de opinie despre mărețele proiecte sportive de la Brașov… Din ciclul „a făcut, da’ să vezi ce mai urmează să facă!”.
Așadar:
„În Brașov există un patinoar Olimpic într-un parc. Pentru că la Brașov sunt mult prea multe parcuri. Cum ar fi Parcul Tâmpa, ce poate fi frecventat foarte ușor și de cei de 3-4 ani și de cei de peste 70. El, patinoarul, este închis pe timpul verii.
Administrația locală s-a gândit ca în același parc, pe locul unde acum există unde teren de fotbal deschis publicului și o pistă de antrenament pentru patinaj viteză (cu role), să construiască altul. Proiectul a fost aprobat în ședința de CL din 27 Martie 2020. De dezbatere publică nu mai vorbim. Să revenim la patinoarul nostru. Cel mic. La nici 100 m distranță de celălalt. Asta pentru că probabil e prea mult loc de sport și agrement deschise publicului larg în parcurile brașovene. Cum ar fi Cimitirul Municipal. Cum adică în cimitir? Păi nu știați? Cimitirele din Brașov (ca și cele din alte orașe mari) sunt puse la spații verzi, ca să prostim UE că avem spații verzi. Să cad mort dacă nu-i așa. Practic agrement, distracție, sport. Aer curat. Iarbă verde.
Noul patinoar ar urma să coste 12 milioane de euro, ar avea inclus și un mic bazin de înot, pentru că cel de la 500 m distanță, olimpic, pare-se că nu este îndeajuns. 12 milioane de euro. Pentru practic o dublură la scară mai mică a ceea ce există deja în oraș. Și pentru a mai micșora și puținul spațiu liber al brașovenilor de a face sport în aer liber, pe terenul «lor».
Nu interesează pe nimeni că de exemplu, pe pista aia de asfalt se antrenează 80 de copii și juniori de la 3 cluburi diferite din Brașov (printre care și clubul primăriei, Corona), pentru că nu se pot antrena în superbul patinoar deja existent din lipsă de protecție la mantinelă. De protecții la mantinelă nu sunt bani. Da’ sunt 12 milioane de băgat prin diferite firme care să facă studii, proiecte, construcții etc.
Cui nu-i place la Brașov, să se mute!”.
Foto: George Scripcaru, primarul Brașovului
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.