Delicte

Reținut la BRAȘOV, după ce a șofat 4 ani pentru o firmă, având permis de conducere falsificat!

 

Un bărbat în vârstă de 42 de ani ar fi șofat ilegal timp de patru ani, ca angajat al unei societăți comerciale din București, el fiind prins, în cele din urmă, de polițiștii Serviciului Rutier Brașov. 

Conducătorul auto a fost oprit pentru control ieri, în jurul orelor 17.30, pe DN 1K, deoarece depășise limita maximă legală de viteză.

„Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 100, ali. 2 din O.U.G. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice. La solicitarea cadrelor de poliție, bărbatul în cauză a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Italia. Cu ocazia examinării documentului de conducere, polițiștii au constatat faptul că elementele de siguranță ale acestuia nu corespund cu cele ale permiselor emise de către autoritățile din statul respectiv, existând suspiciunea că ar fi falsificat. În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză este angajatul unei societăți comerciale din municipiul București, iar din anul 2016 până în prezent, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a condus autovehicule în mod constant”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, subcomisar Alina Maria Ivan.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IJP Brașov.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.
Tot ieri, în jurul orelor 8.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism pe str. Pieții din localitatea Hărman, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Etilotestul a indicat 0,79 mg/l alcool pur. Prin urmare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button