BRAȘOV. Ce măsuri recomandă Poliția pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale
Magazinele, depozitele, casele de amanet și cele de schimb valutar se numără printre societățile comerciale țintite de hoți.
Fie că sunt ademeniți de obiecte, de produse alimentare sau de bani, aceștia caută diferite soluții pentru a da lovitura.
„Una dintre cele mai eficiente metode de protecție o constituie limitarea posibilităților de acces la bunurile de valoare și prelungirea timpului necesar pentru «însușirea» acestora de către infractori”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Brașov.
Dacă dețineți un spațiu comercial, ar trebui să adoptați câteva măsuri menite să reducă riscul de a deveni victime ale infractorilor. Astfel, Poliția Brașov recomandă să instalaţi un sistem de alarmă contra efracţiei, iar dacă aveți și spaţii de depozitare exterioare, să montaţi un sistem de protecţie perimetrală şi de supraveghere video.
„Instalaţi un dispozitiv de restricţionare şi control al accesului, conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare, montaţi uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranţă!
Dacă optaţi pentru grilaje şi uşi metalice, căutaţi-le pe cele din materiale rezistente la acţiuni mecanice şi termice!
Asiguraţi suplimentar camerele pentru depozitarea valorilor (inclusiv prin dublarea pereţilor) sau seifurile și montaţi un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează ori de câte ori se apropie cineva de magazin”, recomandă polițiștii brașoveni.
Pe lângă elementele menţionate, este recomandat să aveţi în vedere şi următoarele aspecte organizatorice:
-Niciodată casele de bani destinate depozitării monetare nu vor fi amplasate în camera unde se lucrează cu publicul;
-Accesul în camerele amenajate pentru operaţiuni cu valori nu se va face direct din stradă;
-Politica de securitate a firmei trebuie cunoscută și respectată de toți angajații (de exemplu, să ştie cum să reacţioneze în caz de pătrundere prin efracție, furt, la cine să apeleze în caz de nevoie);
-Este bine ca deplasarea personalului, dintr-o încăpere în alta, să se facă utilizând un sistem electronic pe bază de cartele.
Păstrarea de numerar în sediul firmei, în sume mari, creşte riscul expunerii la acte de violenţă.
Bunurile mobile de mare valoare, cum ar fi bijuteriile sau aparatele electronice, pot fi protejate prin scoaterea acestora din vitrină pe timpul nopţii şi păstrarea lor într-un seif sau într-o cameră bine asigurată.
„Atenție! Luaţi toate măsurile pentru ca sistemul de alarmă să nu fie «uitat» în stare de nefuncţionare. Dacă constataţi că s-a comis un furt din societatea comercială, sesizaţi imediat Poliţia fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!”, au mai transmis reprezentanții IJP Brașov.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.