Economic

LA CULES DE SPARANGHEL. Cât câștigă muncitorii români plecați în Germania?!…

 

În plină situație de criză cauzată de pandemia de coronavirus, mii de români sunt, deja, în Germania pentru a lucra în agricultură, ca muncitori sezonieri, în special la cules de sparanghel.

Ziarul Financiar a relatat că, de regulă, muncitorii români sunt plătiți la lădița de sparanghel cules, pentru una primind aproxiamtiv 60 de eurocenți. În funcție de vreme, de orele suplimenare efectuate, o persoană strânge între 50 și 100 de lădițe.

Există și varianta plății cu ora. 60 de minute de muncă sunt plătite cu 9.19 euro, însă la final de lună se scad cheltuielile legate de cazare și masă. Astfel, un lucrător ar câștiga cam 6 euro pe oră. Dacă muncește 8 ore pe zi și 22 de zile pe lună, ar strânge circa 1.000 de euro. La un program intensiv de muncă, de 12 ore pe zi, 28 de zile pe lună, câștigul ar fi de aproximativ 2.000 de euro.

 
Foto: New York Times

  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button