Sănătate

Şi la BRAȘOV: Produs ce poate cauza boli de rinichi, rechemat de LIDL!!!

  • paine.png
 

Un produs din smochine vândut prin lanţurile de magazine Lidl este rechemat, inclusiv la Braşov, deoarece ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Alerta alimentară a fost dată pe 26 februarie, de producătorul Paiarrop, care recheamă preventiv produsul „Deluxe Pâine de smochine cu migdale, 200 g”, cu termenul de valabilitate 23.03.2020, din lotul 65506. În judeţul Braşov, sortimentul a ajuns în magazine din municipiul Braşov (str. Turnului, str. Carpaţilor, str. A.I. Cuza, str. Spicului, Bulevardul Saturn, str. Hărmanului, str. Zizinului), din Codlea (str. Lungă) şi din Zărneşti (str. Ciucaş).

„Ca urmare a controalelor interne, au fost determinate valori crescute de Ochratoxină A. Pe termen lung, concentrația crescută de Ochratoxina A din organismul uman poate duce la boli de rinichi. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și s-a asigurat că acest produs nu mai este disponibil la vânzare în niciunul dintre magazinele sale. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această retragere vizează exclusiv produsul «Deluxe Pâine de smochine cu migdale,
200 g» cu termenul de valabilitate 23.03.2020 și lotul 65506. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Deluxe, nu sunt afectate de această rechemare”, se precizează pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Lidl Romania și producatorul Paiarrop îşi cer scuze pentru eventualele neplăceri. Pentru mai multe informatii, puteți suna la 0800.896.622 sau puteţi scrie mail la adresa info@lidl.ro.

Lista completă cu magazinele în care s-a livrat produsul (şi cu data livrărilor) găsiţi AICI!

Ochratoxina A este o toxină produsă de fungi şi este descrisă din punct de vedere ştiinţific ca fiind un agent alimentar neurotoxic, imunosupresor, genotoxic, carcinogen li teratogen, de aceea Uniunea Europeană a impus o limită oficială a cantităţii acesteia în produsele alimentare de larg consum, potrivit datelor publicate pe sfatulmedicului.ro.

CITIŢI ŞI:

Carrefour recheamă în magazine, şi la BRAŞOV, jucării ce ar putea fi periculoase pentru copii!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button