Coronavirus

ALERTĂ! Zeci de mii de români trăiesc în zonele afectate de coronavirus în Italia

 

Autoritățile din Italia au anunțat, duminică, decesul unei femei provocat de infecția cu coronavirus, urcând astfel numărul victimelor la trei. În același timp, numărul persoanelor contaminate a ajuns la 149 în Italia, aceasta fiind țara europeană cel mai grav afectată de epidemie și a patra la nivel mondial. 112 dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus sunt din provincia Lombardia, din nordul Italiei, informează La Repubblica. De altfel, Lombardia și Veneto sunt cele mai afectate regiuni din peninsulă de epidemia de coronavirus.
Este vorba despre provinciile în care trăiesc cei mai mulți români din Italia. Din cei aproximativ 1.200.000 de milioane de români care locuiesc în pensinsulă, aproape 180.000 se află în Lombardia, iar alți circa 130.000 trăiesc în Veneto, potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică din Italia la începutul anului trecut. De asemenea, aproximativ 150.000 de conaționali se află în regiunea Piemonte, aflată tot în nordul țării. Peste 10 orașe au fost plasate în carantină, școlile și universitățile au fost închise, iar competițiile sportive anulate.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! Pentru BRAȘOVENII, și nu numai, care vin în România din Italia!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button