Expres

BRAȘOV. Spitalul din Săcele, dotare ca în Bucureşti, Cluj sau Târgu-Mureş

  • aparat-Sacele_277243.jpg
  • aparat-Sacele1_277245.jpg
 

Primăria Săcele a anunţat că, la finalul anului trecut, spitalul din localitate a achiziţionat mai multe echipamente pentru sectoarele Endoscopie Digestivă – Gastroenterologie, Anestezie – Terapie intensivă şi Anatomie Patologică, unice în judeţul Braşov, cu scopul de a grăbi momentul diagnostic şi pentru a asigura pacienţilor confortul necesar în timpul anumitor intervenţii medicale invazive. Fondurile au venit din suma de 5.000.000 lei alocată de Guvern în toamna anului trecut.
Astfel, la Compartimentul de Endoscopie Digestivă – Gastroenterologie a fost făcut un up-grade (îmbunătățire, modernizare) al liniei de endoscopie existente prin achiziţia unui videocolonoscop, a unui videogastroscop şi a unei mese de dezinfecţie pentru acestea. În Compartimentul de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) unde sunt internaţi pacienţi cărora în cazul endoscopiei li s-a făcut anestezie, s-au achiziţionat două aparate de ventilaţie, necesare menţinerii funcţiilor vitale. Cele două echipamente deservesc paturile de ATI aprobate în structura organizatorică a spitalului.
La Serviciul de Anatomie Patologică au fost achiziţionate un banc de pus în lucru cu aspiraţie pentru histologie, util în cazul prelevării eşantioanelor tisulare şi biopsiilor de analizat, un procesator automat de ţesuturi, o staţie de includere la parafină, un colorator automat de lame histologice şi un imunosteiner automat.
„În judeţul Braşov, precum şi în cele învecinate nu există în spitalele publice echipamente de imunohistochimie automată, aceasta metodă de diagnostic efectuându-se manual, având costuri foarte ridicate. De cele mai multe ori pacienţii sunt nevoiţi să apeleze la servicii de medicină privată contra-cost în centre medicale din Bucureşti, Cluj-Napoca sau Târgu Mureş. Prin modernizarea serviciului de diagnostic histopatologic şi imunohistochimic, Spitalul Municipal Săcele şi-a propus să vină în sprijinul pacienţilor din judeţul Braşov şi nu numai, prin efectuarea investigaţiilor menţionate prin decontare de către CNAS, timpii de aşteptare scurtându-se în vederea aplicării unui tratament eficient”, afirmă reprezentanții Primăriei Săcele.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button