Acuzații de FALS. Șef de la Rutieră, trimis în judecată de procurori BRAȘOVENI, după ce a provocat un accident cu cinci victime și a încercat să scape nevinovat
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui ofiţer de poliţie pe care îl acuză că a provocat un accident rutier cu cinci victime și că a încercat să mușamalizeze cazul și să o scoată vinovată pe soția lui de accident, fiind ajutat de niște colegi.
Inculpatul, care la data faptelor avea funcţie de conducere în cadrul unui serviciu rutier (n.r. nespecificat de Parchet, dar nu din județul Brașov, conform verificărilor noastre), a fost deferit justiției pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi instigare la fals intelectual – 2 fapte.
În același dosar au fost trimiși în judecată și cei doi subofiţeri de poliţie din cadrul Biroului Rutier, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.
Dosarul se va judeca la Judecătoria Târgu Secuiesc. De altfel, cazul a fost instrumentat cu sprijinul ofţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie — Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna.
În acte, soția ofițerului a provocat accidentul
În rechizitoriul s-a reţinut că, în noaptea de 20 aprilie, în jurul orei 1.00, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11, km 52 + 100 m, find sub influenţa băuturilor alcoolice, ca urmare a nerespectării distanței laterale între autovehicule și a neadaptării vitezei la condițiile de drum, ofţerul de poliţie cu funcţie de conducere a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, rezultând vătămarea corporală a cinci persoane care au suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare între 5-75 zile de îngrijiri medicale.
„Ulterior, subofţerii de poliție care au făcut parte din echipa de cercetare care s-a prezentat la faţa locului şi a efectuat cercetarea accidentului rutier, la instigarea ofiţerului de poliţie cu funcţie de conducere şi a soţiei acestuia, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală, nu l-au testat cu aparatul etilotest, respectiv nu i-au solicitat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei; nu au identificat, legitimat și notat datele de identitate ale martorilor prezenți la fața locului și nu au procedat la interogarea sumară a acestora cu privire la date despre producerea evenimentului rutier; au consemnat, în mod nereal, în cuprinsul procesului verbal de cercetare la faţa locului că, la momentul accidentului, autoturismul a fost condus de soţia ofiţerului de poliţie și, cu ştiinţă, au omis să consemneze în cuprinsul procesului verbal de cercetare la faţa locului date cu privire la alte mijloace de probă identificate”, susțin procurorii brașoveni.
Trimisă în judecată alături de soț, pentru că și-a asumat vina
Prin acelaşi rechizitoriu au fost trimişi în judecată și soţia ofiţerului de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals intelectual – 2 fapte şi mărturie mincinoasă, precum şi un alt inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, reţinându-se că aceştia, cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale în calitate de martori, au făcut afirmaţii mincinoase cu privire la faptele şi împrejurările esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al PCA, procuror Ramona Muscalu.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea
rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.