Sport

ÎNCEPE. Mondialul de handbal, ultima competiție majoră a anului. Ce poate face România cu un lot lovit din plin de CAZUL CORONA

 

Campionatul Mondial de handbal feminin, care în acest an are o miză dublă, pe lângă coroana planetei învingătoarea urmând să obțină și biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, va debuta mâine în Japonia, competiția fiind găzduită de Prefectura Kumamoto.

Naționala României va juca în grupa C, alături de Uungaria, Muntenegru, Spania, Senegal și Kazahstan.

„Tricolorele” vor începe cu un meci greu, cu Spania, sâmbătă, de la ora 11.00. Vor urma cele două partide accesibile, cu Senegal, duminică de la ora 11.00, și Kazahstan, 3 decembrie, ora 12.00. Ultimele două partide vor fi cu Muntenegru, 4 decembrie, ora 8.00 și Ungaria, 6 decembrie, ora 12.00.

Celelalte serii ale competiției sunt:

Grupa A, Olanda, Norvegia, Serbia, Slovenia, Angola, Cuba;

Grupa B, Franța, Danemarca, Germania, Coreea de Sud, Brazilia, Australia;

Grupa D, Rusia, Suedia, Japonia, China, Argentina, Congo.

Primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica în Main Round, unde grupa României se va uni cu grupa D.

Ca de obicei, „tricolorele” au așteptări mari de la turneul final, însă, în acest an, Naționala este într-o situație specială. Lovită în plin de cazul terapiei cu laser de la Corona, Naționala a pierdut patru jucătoare importante, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Bianca Bazaliu și Daria Bucur. Și, în aceste condiții, misiunea fetelor noastre nu va fi una ușoară.

„Obiectivul nu se schimbă, ne vom bate să ajungem în grupele de calificare pentru Jocurile Olimpice. Premisele sunt cu totul altele în momentul de față, va fi mult mai greu, dar ne vom bate”, declara președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

În aceste condiții, tot greul va fi din nou pe umerii Cristinei Neagu, care vine, însă, după o pauză lungă.

„Nu este sută la sută OK, încă mai are dureri şi nu se poate antrena la capacitate maximă. Este un pic complicată situaţia. Dacă e să notăm pe o scară de la 1 la 10, unde 10 reprezintă clasă modială, Cristina este undeva la 5”, a declarat, pentru gsp.ro, tehnicianul Tomas Ryde.

„Cheia meciului cu Spania cred că va fi modul în care facem faza defensivă. Trebuie să avem o apărare compactă. Echipa Spaniei este foarte rapidă, din acest motiv în ultima perioadă a pregătirii, dar şi în aceste două amicale m-am concentrat pe partea fizică, tocmai pentru a avea la ora meciului cu Spania o viteză ridicată. Nu cred că partida cu Spania va fi vitală. Va fi foarte dificil în această grupă pentru toate echipele care şi-au stabilit ca obiectiv accesul în faza următoare. Cred că se vor întâmpla multe lucruri, cu siguranţă, în această grupă. Meciul cu Spania e doar primul joc, vor urma şi celelalte, contează fiecare punct, la final vom calcula. Deci, nu cred că vom «muri», din perspectiva calificării, dacă vom pierde jocul cu Spania. OK, este o şansă mare pentru a lua o opţiune bună la accesul în Main Round, dar uităm de meciurile cu Muntenegru şi Ungaria? Vor fi chiar ultimele din grupă şi ele vor avea un grad de dificultate mare. E o grupă foarte dură”, a adăugat Ryde.

FOTO: Facebook FRH – Federația Română de Handbal


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button