Politic

BRAȘOVUL, din nou printre primele județe la Operațiunea „Votul”

 

Prefectul Marian Rasaliu a anunțat că finalizarea și predarea proceselor-verbale la Brașov, cu ocazia alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie 2019, au fost înregistrate în jurul orei 1.00, la patru ore după închiderea urnelor.

„Le mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea și a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie 2019. Mă refer în mod special la colegii din structurile M.A.I., Direcția Județeană de Statistică, din aparatul propriu al Instituției Prefectului județul Brașov, precum și la reprezentanții din Brașov ai Ministerului de Justiție, alături de cei din secțiile de votare, pentru implicare și profesionalism. Menționez că nu au fost înregistrate incidente pe tot parcursul procesului electoral, iar toată activitatea a fost gândită și desfășurată în direcția respectului pentru cetățeni”, a declarat prefectul județului Brașov Marian Rasaliu.

Potrivit procesului-verbal asumat de Biroul Electoral Județean Brașov, privind centralizarea voturilor în județul Brașov, numărul total al alegătorilor aflați pe listele electorale este de 516.595, din care s-au prezentat la urne 292.569. Dintre cei înscriși pe listele electorale permanente, s-au prezentat la urne 248.919, iar numărul total al alegătorilor care au votat în altă secție de votare decât cea în care au fost arondați conform domiciliului, înscriși pe liste suplimentare, s-a ridicat la 42.042. Urna specială a fost solicitată de 1.608 persoane.

Numărul total al voturilor valabil exprimate este de 286.487, iar numărul total al voturilor nule este de 6.082.

La nivelul județului Brașov s-au primit 567.768 de buletine de vot, fiind rămase neîntrebuințate și anulate 275.199.

Numărul total al voturilor valabil exprimate, obținute de fiecare candidat, la Brașov: Klaus-Werner Iohannis – 210.724 (73,55%) și Vasilica-Viorica Dăncilă – 75.763 (26,45%).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button