Sănătate

BRAȘOV-ZĂRNEȘTI. Centru pentru recuperarea dependenților de droguri

 

O echipă de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov s-a deplasat recent la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al Obregia” București pentru a aduna informații despre funcționarea Centrului pentru dependenții de droguri de acolo, deaorece se dorește ca și în județul Brașov să fie înființat unul.

Potrivit managerului interimat al spitalului, dr. Florin Bîgiu, cam trei-patru pacienți sunt internați lunar la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov din cauza intoxicației cu substanțe din categoria drogurilor. Cazurile  au nevoie de atenție specială, însă Brașovul nu dispune în prezent de un centru specializat.

Ca urmare, pentru anul 2020, conducerea spitalului și-a propus să creeze un Centru pentru dependenții de droguri într-un spațiu propriu, unde pacienții să poată urma procedura specifică pentru a renunța la viciu. Dr. Florin Bîgiu a precizat că acest proiect ar putea fi concretizat la Zărnești, unde a fost identificat un spațiu potrivit acestei activități de recuperare.

„Ne informăm să vedem ce înseamnă pentru noi un astfel de centru, din punct de vedere investițional, logistic, al aprobărilor și autorizărilor necesare din partea Ministerului Sănătății. Ne dorim să facem acest lucru deoarece această patologie este din ce in ce mai frecventă și la Brașov”, a declarat dr. Bîgiu.  

Tratamentul unui dependent de droguri este de lungă durată și necesită urmarea unei proceduri. Odată depistat cu această dependență, pacientul va fi internat mai întâi într-o secție de psihiatrie acuți, unde se vor face primele încercări de substituție cu metadonă, iar după stabilizare, deci după ce depășește sevrajul, el poate fi transferat într-o secție de cronici, unde va continua cu substituția. În momentul în care psihiatrii care-l monitorizează își vor da avizul, pacientul poate fi externat, urmând să țină  legătura cu medicii prin intermediul Centrului de sănătate mintală, după cum a explicat dr. Bîgiu.   


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button