Expres

După verificări făcute şi la Braşov, amenzi însumând peste 100.000 de lei pentru Selgros

 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat Selgros cu sancţiuni însumând 105.000 de lei, pentru că nu avea echipamentele necesare pentru congelarea corectă a peştelui, după cum ne-a confirmat şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu.

În plus, comisarii au retras definitiv de la comercializare 20 de tone de peşte şi produse din peşte.

„Acţiunea nu s-a desfăşurat doar în Bucureşti, ci şi în Constanţa, în Braşov şi în alte judeţe. Ulterior, am discutat cu cei de la Selgros, care au transmis că şi-au comandat abatisoare. Acestea sunt nişte echipamente care să asigure congelarea produselor în condiţii optime”, a spus Horia Constantinescu, şeful ANPC, citat de ziare.com.

Pentru detalii, CITIŢI ŞI:

Probleme la congelarea peştelui, în magazinele Selgros?! Ce spune Protecţia Consumatorilor

Recent, comisarii de la Protecția Consumatorilor au „descins” şi în 14 supermarket-uri Carrefour din țară, inclusiv la magazinul de pe Calea Bucureşti din municipiul Brașov, iar în urma verificărilor au anunţat că au găsit nereguli în zona de vânzare a peştelui şi în cea de gastro. ANPC a decis retragerea temporară a unei cantități de 209 kilograme de produse alimentare în valoare de aproximativ 3.800 de lei și retragerea definitivă a unei cantități de 1.423 de kilograme de alimente în valoare de 28.875 de lei. 

Comisarii au propus închiderea temporară a două magazine aparținând lanțului Carrefour pentru șase luni și au aplicat 35 de amenzi în valoare totală de 301.000 lei, urmare a depistării mai multor nereguli de igienă, conform economica.net. Detalii AICI

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button