Expres

REACŢIE LA REACŢIE. Ce spun BRAŞOVENII după declaraţia primarului GEORGE SCRIPCARU despre proiectul „GORIŢA”?!

 

Aşa cum era de aşteptat, declaraţia primarului George Scripcaru potrivit căreia drumul forestier „Goriţa” va fi amenajat, în ciuda protestelor şi a petiţiilor, deoarece este o investiţie aprobată şi susţinută financiar de Uniunea Europeană, a stârnit reacţii de nemulţumire, unele chiar de furie şi indignare, din partea braşovenilor care se opun proiectului.

„Domnul Scripcaru spune că avem un proiect pe fonduri europene aprobat (eu oricum vreau să văd proiectul, suspectez omisiuni convenabile), că nu-i pasă de contestatari și că merge înainte să nu piardă cei 1.5 milioane de euro nerambursabili. Dar când a pierdut aproximativ 7 milioane de euro (31 de milioane de lei) fonduri europene nerambursabile la realizarea centrului de afaceri și inovație (CATTIA) cum a fost? La cinci ani de când trebuia să fie gata încă se mai lucrează. A răspuns cineva de pierderile bugetate ulterior din banii noștri, ai contribuabililor? Că doar n-or fi adus bani de la ei de acasă domnul primar și minunații consilieri «unanimitate»! Cum de avem aceste fonduri europene la distrugerea unei zone superbe, dar nu avem fonduri europene pentru renovarea centrului istoric, pentru sala polivalentă sau pentru reciclarea selectivă a deșeurilor? Oradea și Clujul au luat peste 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, administrația Scripcaru ia ceva mărunțiș, dar și acolo acționează împotriva celor din comunitate”, acuză, pe Facebook, unul dintre braşoveni, Corneliu Ţeposu.

Drumul forestier, care ar urma să facă legătura între Şchei şi Valea Cetăţii, este contestat şi de alţi braşoveni.

„Primarul distruge toate pădurile și spațiile verzi din oraș, ca și pe drumul de Poiană, unde sunt defrișări masive și apar blocuri până în şosea… De ce?”, întreabă un alt internaut.

„Dar un drum să legi Braşovul de Moldova când faci? Sau mai bine unul Braşov – Rahova sau Braşov – Jilava”, a scris, ironic, un alt braşovean nemulţumit de proiectul „Goriţa”.

„De ce trebuie tăiată pădurea de pe Tâmpa? N-o să mai fie oraș turistic. De ce vreți să stricați toată vegetația din Brașov? Vă place sa fie inundații când plouă?”, a adăugat altcineva.

„Drumul forestier are rolul principal de exploatare de lemn, nu pentru drumeţii. Pentru asta există poteci. Dar, mă rog, acum se toarnă asfalt până la Babele, că aşa vrea românul şi i se pare normal…”, este constatarea unui alt cetăţean.

Nu toate comentariile de pe grupurile civice şi de pe Facebook-ul mytex.ro sunt, totuşi, negative.

„Drumul este util din foarte multe puncte de vedere. Dacă s-au luat în considerare toate aspectele vizând impactul social şi de mediu, atunci este binevenit. Argumente de tipul 15 ha de pădure defrişate sau – se face drum pentru a se putea fura lemn pot fi înţelese în anumite medii, dar nu între cunoscători. Dacă mergem pe teoria nonintervenţiei mă tem că nu am fi construit niciodată nimic”, este părerea unui braşovean care susţine proiectul.

Amintim că, în mediul online, a fost lansată o petiţie împotriva tăierilor de pe Muntele Tâmpa, pe care, între timp, au semnat-o peste 10.000 de persoane. 

CITIŢI ŞI:

Update.BRAȘOV. Reacția primarului George Scripcaru la protestele legate de drumul forestier Gorița

BRAŞOV. Petiţie împotriva drumului forestier Gorița! Câţi oameni au semnat?!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button