Expres

BRAŞOV. De la scump, la… mai scump! 10.000 de lei pentru un loc de parcare

  • parcare 2_273291.jpg
  • parcare_273292.jpg
 

Numărul insuficient al locurilor de parcare rezidenţiale în unele zone din municipiul Braşov creează numeroase probleme, de la certuri între vecini, până la creşteri absurde de preţuri. 

Un exemplu în acest sens ni l-a dat un braşovean care a licitat, ieri, pentru un loc de parcare din cartierul Astra, ajungând la suma de 10.000 de lei/an. Astfel, dacă va decide să păstreze locul, va avea de plătit 2.500 de lei, pentru cele trei luni rămase din 2019. El are la dispoziţie 30 de zile, din momentul câştigării licitaţiei, pentru a achita suma respectivă. În caz contrar, va pierde locul de parcare, iar acesta va putea fi atribuit altui solicitant.

În total, opt sau nouă persoane s-au arătat interesate să ia locul, dar au renunţat la „luptă”, rămânând doar două la licitaţie, după cum ne-a precizat cititorul mytex.ro.

Tot el ne-a scris şi anul trecut, când a licitat pentru un loc de parcare de pe Calea Bucureşti, la care a renunţat între timp.

„Am dat azi la licitaţie, pentru zona Astra, pentru un gunoi de loc de parcare, 1.300 de lei. Că îi doare fix în cot la Primărie să găsească soluţii ca să facă alte locuri de parcare. Ne certăm 10 inşi pe loc”, ne scria braşoveanul, pe 24 septembrie 2018, când a câştigat locul de pe Calea Bucureşti cu suma de 1.300 de lei pe an.

Se observă că licitaţiile în zonele aglomerate din oraş creează adevărate conflicte între oameni, care se ambiţionează să ofere sume tot mai mari în cadrul procedurii, deşi sunt conştienţi că nu vor plăti sumele respective. Astfel, lupta se reia, periodic, spre „deliciul” unora şi dezinteresul altora.

foto 1 – internet


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button