Expres

Protest, la BRAŞOV, pentru aer curat!

 

Braşovenii care s-au săturat de mirosurile „grele” ce învăluie periodic oraşul de sub Tâmpa sunt invitaţi să participe la un protest ce va avea loc, în data de 4 octombrie, în faţa Primăriei Braşov. Putoarea s-a simţit şi duminică, zi în care nici o instituţie nu efectuează controale.

Mirosul insuportabil s-a simţit prima dată acum mai bine de un an, iar de atunci autorităţile se „bâlbâie” în a le răspunde cetăţenilor de unde provine şi „bâjbâie” atunci când vine vorba despre rezolvarea problemei.

Sătul de situaţie, un braşovean cu simţ civic a decis să organizeze un protest, săptămâna viitoare, în faţa Primăriei Braşov. Evenimentul, de care s-au arătat interesate sute de persoane, va avea loc vinerea viitoare, între orele 17.00 şi 19.00.

„Avem protest la Primăria Braşov!!! Vă rog să distribuiţi, să intraţi pe eveniment şi să vă invitaţi prietenii. Mitul aerului bun, de munte, de la Braşov s-a dus naibii când Primăria Brașov alături de ceilalți acționari de la groapa de gunoi Fin-Eco au folosit profiturile anuale pentru alte lucruri decât pentru închiderea celor două celule (munți) pline de gunoi. În funcție de direcția, de intensitatea vântului și de alți factori, mirosul de gunoaie în degradare se simte puternic în Triaj, Craiter, Gemenii, uneori în Steagu și în zona Coresi. Mirosurile se datorează gazelor toxice formate din fermentarea gunoaielor, prin urmare, nu este vorba doar de confortul olfactiv, ci și de sănătatea noastră și a familiilor noastre. Iar copiii mici ar putea fi primii afectați”, a scris braşoveanul care îndeamnă la protest.

„Cerem Primăriei, din calitatea sa de acționar la groapa de gunoi Fin-Eco, să ne comunice într-un termen cât mai scurt de ce nu au fost închise celulele la timp, ce au făcut cu partea de profit realizat an de an, realizarea unui studiu privind impactul acelor gaze asupra sănătății populației și asumarea unui termen-limită pentru închiderea gropii de gunoi. Avem dreptul la un mediu sănătos pentru noi și familiile noastre, drept garantat de Constituție”, a adăugat persoana în cauză.

Şi anul trecut, brașovenii au fost chinuiți luni întregi cu mirosul înțepător, care a ajuns inclusiv în centrul orașului. Atunci s-a vehiculat că două ar fi putut fi sursele: groapa de gunoi a oraşului sau gunoiul de grajd (dejecții de la pui), folosit de o firmă drept îngrăşământ pentru culturile din apropierea localităţii. Autorităţile s-au dovedit incapabile să rezolve problema.

La începutul lunii august 2018, Garda de Mediu a amendat cu 50.000 de lei gestionarul depozitului de deşeuri al municipiului Braşov, pentru nereguli în funcţionarea unităţii. La sfârşitul aceleiaşi luni, tot Garda de Mediu a găsit a doua posibilă sursă: dejecţiile de pui, folosite drept îngrăşământ de o companie agricolă. Sursa indicată a mirosului a fost aceeaşi şi la jumătatea lunii noriembrie 2018. Chiar și așa, mirosul se simțea în continuare și în luna decembrie. Firma care se ocupă de fertilizarea terenurilor agricole în cauză are sediul în comuna Prejmer.

CITIŢI ŞI:

BRAȘOV. Pute!!! Iar și iar

BRAȘOVUL PUTE din nou!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button