Conferința Științifică de Toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România, organizată la Brașov
Conferința Științifică de Toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR), „Convergența reală România – Uniunea Europeană” (CRUE), s-a desfășurat la Brașov, la Universitatea Transilvania, în perioada 20-21 septembrie 2019.
După cum sugerează și tema, prin acest eveniment s-a dorit tratarea convergenței reale în domeniul specific de abordare (științe exacte, științe inginerești, științe agricole, chimie, biologie, medicină, istorie, filosofie, psihologie, teologie, științe economice, științe juridice, științe sociologice, științe militare).
„Convergența reală România – Uniunea Europeană trebuie analizată în cadrul creat de presiunea problemelor globale cu care se confruntă omenirea, unele dintre acestea având implicații economice, sociale și ecologice, iar altele efecte în domeniile academic și universitar. Relația dintre fenomenul de globalizare și convergența reală România – Uniunea Europeană este puțin tratată de către teoreticienii și practicienii noștri, iar cei care se preocupă de această temă se referă mai mult la avantaje, neglijând dezavantajele globalizării pentru România (tendința de concentrare a puterii de decizie în mâinile marilor companii, limitarea spațiului de acțiune al politicilor și economiei naționale, tendința de omogenizare și de standardizare a culturilor, afectarea mediului social și a mediului înconjurător etc.)”, după cum au apreciat organizatorii.
Participanții – profesori, cercetători, practicieni, doctori în știință, doctoranzi, masteranzi și studenți – au încercat să găsească răspunsuri la problemele pe care le-au implicat temele în discuție, conferința urmărind să schițeze direcțiile și modalitățile de realizare a convergenței reale România – Uniunea Europeană. În cele două zile de conferință s-a pus accentul pe influența factorilor interni și externi, au fost analizate punctele tari și cele slabe, potențialul real al României și s-a încercat definirea locului României în Uniunea Europeană. Domeniile principale de tratare au fost: industria, IMM-uri, agricultura și industria alimentară, IT, educația, resursele de creativitate și cercetare, comerț și servicii, finanțarea economiei, demografie.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.