Delicte

Trei bărbați au fost arestați preventiv, după ce ar fi obligat tinere să se prostitueze în Brașov

Gruparea ar mai fi acționat în Galați și în orașe din Gerrmania

 

Trei persoane au fost arestate preventiv, iar alte două persoane au fost plasate în arest la domiciliu, după ce ar fi obligat mai multe tinere (imclusiv minore) să se prostitueze în Galați, Brașov și pe teritoriul Germaniei.

Anchetatorii au obţinut mandatele de arestare după ce au adunat probe din care reiese faptul că, de la sfârşitul anului 2015 şi până în martie 2019, membrii grupării, la diferite intervale de timp, au recrutat, prin inducere în eroare (utilizând metoda „Loverboy”), mai multe tinere, unele dintre ele chiar minore, pe care apoi le-au obligat, prin constrângere psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, să practice prostituţia atât în Galaţi şi Braşov, cât şi în diferite oraşe din Germania, însuşindu-şi parte din sumele de bani obţinute de acestea în această modalitate (aproximativ 300.800 euro).

Nelu P., Cornel Constantin P. şi Dragoş L. sunt cei arestați preventiv, iar Veta P. şi Denisa A. au fost plasate în arest la domiciliu, pentru următoarele 30 de zile. Încă două persoane au fost plasate de procurori sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea fiind deja atacată de cei trei inculpaţi arestaţi preventiv. 

Ancheta în acest dosar a început în 2018, când polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Dragoş L. a recrutat, prin metoda „Loverboy”, o tânără pe care a însoţit-o în Germania şi a determinat-o să practice prostituţia într-un club de noapte. DIICOT a început o anchetă „in rem” pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane.
Tot în 2018, DIICOT Galaţi a primit, prin declinare, un dosar de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, în care era vorba tot despre infracţiunea de trafic de persoane.  
„În cursul anului 2018, numitul Lupu Dragoş, zis Hristea, a recrutat prin inducere în eroare, constrângere fizică şi psihică mai multe tinere, pe care le-a obligat să practice prostituţie pe teritoriul Germaniei, sumele de bani obţinute fiind însuşite de traficant”, conform procurorilor DIICOT.

Anchetatorii au dispus reunirea celor două dosare şi continuarea cercetărilor pentru identificarea tuturor părţilor vătămate şi a celor implicaţi în traficul de persoane. 
   
În timpul anchetei, lucrătorii BCCO Galați s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, începând cu 2011, s-a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat cu preocupări pe linia spălării banilor. Anchetatorii au constatat că banii proveneau din comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului pe teritoriul altor state europene, precum şi din comiterea unor infracţiuni de trafic şi exploatare a unor persoane vulnerabile recrutate pe teritoriul României.

Grupul infracţional ar fi fost pus la cale încă din anul 2011 de Constantin P., Veta P., Costel H. şi Denisa A..

„Sumele de bani obţinute din comiterea infracţiunilor contra patrimoniului şi de trafic şi exploatare a unor persoane vulnerabile au fost gestionate de membrii grupării care au achiziţionat direct sau prin interpuşi bunuri mobile şi imobile (situate pe raza judeţului Galaţi, dar şi pe raza judeţului Vaslui) şi au ascuns şi disimulat adevărata proprietate”, arată anchetatorii. 

Mai exact, membrii grupării infracţionale foloseau banii încasaţi de fetele obligate să se prostitueze pentru a-şi cumpăra apartamente şi terenuri, în condițiile în care ei nu au și venituri legale.
Afacerea ilegală a fost oprită pe 25 august, când procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO au făcut şapte percheziţii domiciliare şi au confiscat bani, bunuri, bijuterii, dar şi două maşini de lux. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button