Expres

Spitalul Municipal Săcele a sărbătorit doi ani de la redeschidere

  • spital-sacele-620x330_270559.jpg
 

Închis în aprilie 2011, Spitalul Municipal din Săcele a sărbătorit recent doi ani de când și-a reluat activitatea. Primarul Virgil Popa spune că anul dinaintea redeschiderii spitalului a fost unul extrem de dificil din cauza fondurilor cheltuite şi a presiunii care exista pe autorităţi, însă cei doi ani de când unitatea funcţionează au fost şi mai dificili. „Am început acum doi ani, cu spitalizare de zi, a urmat spitalizare continuă şi apoi noi specialităţi în cadrul Spitalului Municipal Săcele. Un proiect ambiţios, un proiect de suflet, un proiect care continuă şi la ora actuală și se va dezvolta”, a afirmat  Popa.
„În acest moment, 24 de specialităţi sunt în unitatea medicală. Avem pediatria cu spitalizare continuă, secţia de interne cu spitalizare continuă, am extins activitatea medicală cu inaugurarea a 12 paturi pentru bolnavi cronici şi, de asemenea, trei specialităţi care au fost foarte solicitate în ultima perioadă, oncologia, neurologia şi diabetul”, a explicat managerul Spitalului Municipal Săcele, economist Rodica Pîrvan.
Activitatea spitalului a crescut treptat şi s-a ajuns la 35 de paturi pentru spitalizare continuă şi 28 de paturi pentru spitalizare de zi, însă se efectuează servicii şi în ambulatoriul de specialitate. „Avem deschise trei compartimente cu spitalizare continuă: pediatrie, interne şi boli cronice, există două linii de gardă, atât pe medicina internă, cât şi pe pediatrie, iar pentru specialităţi medicale, obstetrică-ginecologie, endocrinologie, gastroenterologie şi oftalmologie, ORL, există ambulatoriul de specialitate, precum şi spitalizare de zi”, a arătat directorul medical al spitalului, Ionuţ Poinăreanu.
Din iulie 2017 şi până acum, spitalul a avut 40.000 de pacienţi, care au degrevat astfel activitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Braşov .
Clădirea în care funcţionează spitalul din Săcele a fost construită în 1936 şi a funcţionat ca tabără pentru elevii unui colegiu bucureştean. După Al Doilea Război Mondial, statul a naţionalizat clădirea şi aici a funcţionat Spitalul Municipal.
După câteva din București și Spitalul Municipal Făgăraș, Spitalul Municipal din Săcele este unul din puţinele din ţară care va avea doi roboţi pentru tratarea infecţiilor nosocomiale. Primarul municipiului Săcele spune că a semnat actele pentru achiziţionarea celor doi roboţi, prin intermediul unui program guvernamental. Roboţii costă 2,1 milioane lei, însă 90% din sumă este suportată de Ministerul Sănătăţii, iar Primăria Săcele va plăti doar 210.000 lei. Roboții ar urma să ajungă la spital spre finele anului.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button