Politic

Teatru de comedie ambulant

 

În vreme ce deficitele publice explodează, datoriile făcute de Guvern la cele mai mari dobânzi din UE (de patru ori mai mari decât cele plătite de bulgari și de două ori mai mari decât ale ungurilor) bat record după record, fără să se vadă nimic de pe urma acestor bani (măcar o școală, măcar un spital nou), iar halul în care e guvernată țara o târăște inexorabil spre criză, știți care-i preocuparea de căpătâi a capilor PSD?  Să călătorească „în teritoriu” pentru ședințe de partid și să aibă dispute interne privind desemnarea candidatului social-democrat care nu va intra nici măcar în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, după cum arată un sondaj comandat chiar de PSD.  

Și, în vreme ce colindă țara precum un teatru de comedie ambulant, trupa PSD prilejuiește publicului de aproape și de departe (grație internetului) momente de-a dreptul savuroase. Un umor involuntar de mare calitate.

Iată, de pildă, în spectacolul susținut la Mehedinți, intitulat „Conferință județeană” și având-o ca invitată pe vedeta Viorica Vasilica Dăncilă, un deputat pe nume Bălănescu, a avut un scheci din care îmi permit să reproduc un pasaj: „Am fost citat ca unul care sunt adeptul democrației adică conducerea de către popor (…) De aceea pentru prima oară de când sunt membru pentru 20 de ani există… deci, e nevoie de competiţie, altfel totul devine şablon şi nu rămâne decât să ne întoarcem la vechile obiceiuri, la unanimităţi”. Mulțumindu-i acestui comediant pentru că ne-a tradus cuvântul democrație (apropos, vine din greacă, de la demos, adică popor, și kratos, recte putere, iar traducerea exactă este „puterea poporului”, dar să trecem), am două întrebări și-o observație. Să rezulte oare, din cele sugerate de autorul scheciului, că există în PSD și membri care nu sunt adepții democrației, de e nevoie să fie evidențiat unul care este? A doua întrebare: în PSD există categoria de „membru pentru 20 de ani”? Și observația: acolo, la Mehedinți, PSD s-a întors la unanimitate aproape imediat după ce deputatul sus-numit și-a încheiat numărul. Mai precis, când s-a supus la vot conducerea filialei, nimeni n-a votat împotrivă.

Spectacolul a continuat cu interpretarea altui deputat, pe nume Bontea: „Vă asigur că vom câștiga alegerile prezidențiale așa cum ne-am obișnuit și v-am obișnuit”. Nu știu ce definiție a obișnuinței are autorul acestei, dar știu, în schimb, că în 30 de ani PSD (sub diversele-i nume, începând cu FSN) a câștigat doar de trei ori alegerile prezidențiale ultima dată fiind în… 10 decembrie 2.000, adică acum 18 ani și jumătate! Cum e cu obișnuința aia?

Firește, n-a lipsit din show vedeta. Vioooooricaaa Dăăăncilăăă! Nu a vorbit despre deficite, datoria guvernamentală, lipsa investițiilor publice ori tăierile anunțate de ministrul de Finanțe, ci tot despre alegerile prezidențiale: „Am încredere în preşedinţii de organizaţii şi am convingerea că intrăm în turul 2, deci nu luăm în calcul”. Ce nu ia în calcul stimata doamnă? Cumva rezultatele sondajului pe care l-a comandat și în care cota dumneaei este undeva între 9 și 11%, a lui Teodorovici 5%, iar ceilalți pesediști aspiranți la candidatură (mai puțin Gabriela Firea, a cărei cotă n-a fost măsurată… deh, invidie feminină…) se situează în marja de eroare?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button