Expres

Drum turistic „alternativ” de 1.000 km ce trece și prin județul BRAȘOV

 

Proiectul Via Transilvanica, derulat de Asociația Tășuleasa Social, își propune marcarea și amenajarea unui drum turistic de 1.000 km, care să poată fi parcurs cu mijloace alternative de transport, precum bicicleta sau chiar mersul pe jos. Traseul pornește de la Drobeta Turnu Severin, străbate Transilvania și se încheie la Putna, în Bucovina. În cea mai mare parte a sa, drumul, care va fi marcat cu borne realizate de studenţi din toată ţara, străbate Transilvania. Este şi motivul pentru care a primit numele de Via Transilvanica, iar peste o săptămână va fi inaugurat şi tronsonul care străbate Braşovul.
Via Transilvanica, cel mai grandios proiect din ţară dedicat drumeţilor şi plimbărilor cu bicicleta, se va deschide şi pe tronsonul care traversează judeţul Braşov. Traseul intră în judeţul nostru dinspre satul mureşan Archita şi continuă prin satele braşovene Beia, Roadeş, comuna Buneşti Criţ, ieşind din nou spre Mureş către Saschiz. Acest tronson ar urma să fie inaugurat pe 24 iulie, când se vor monta bornele speciale care vor marca acest traseu în Roadeş şi Criţ.
Proiectul Via Transilvanica, derulat de Asociaţia Tăşuleasa Social, urmăreşte marcarea şi amenajarea unui drum turistic şi pelerinaj de 1000 km care porneşte de la Drobeta Turnu Severin, străbate Transilvania şi se încheie la Putna în Bucovina. Scopul proiectului este de a pune în valoare bogăţiile cultural-istorice şi naturale ale României, cu impact deosebit asupra comunităţilor locale şi cu ecou internațional. Fiind un traseu public de lungă distanţă, este destinat tuturor iubitorilor de drumeţie, natură şi sport, care vor putea sa îl străbată călare, la pas ori cu bicicleta. Via Transilvanica străbate zece judeţe, zone de mare importanţă culturală, istorică şi naturală, fiind în acelați timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în România

Reprezentanţii Asociaţia Tăşuleasa Social  doresc ca prin acest proiect „să aducă în atenţie noul «Camino de România»  pe plan mondial pentru a promova valorile ţării noastre”.

„Via Transilvanica” este formată din 8 tronsoane, respectiv Valea Cernei, Terra Daco Romana, Valea Mureşului, Terra-Saxonia (din care face parte segmentul care va fi inaugurat astăzi), Terra-Siculorum, Ţinutul de sus şi Bucovina.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button