BRAȘOV. Analiză. Dinamica firmelor radiate a fost superioară celor înmatriculate în S1 din 2019
În primele şase luni din 2019, dinamica firmelor braşovene radiate a fost superioară celor înmatriculate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit unei analize elaborate de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.
Practic, în perioada ianuarie-iunie 2019, în judeţul Braşov au fost radiate 2.230 de firme, în creştere cu 89,46%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, când au apelat la această procedură 1.177 de companii. Totodată, au fost înmatriculate 2.848 de companii, în creştere cu 46,65%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înfiinţate 1.942 de întreprinderi.
În luna iunie 2019, în judeţul Braşov au fost înmatriculate 430 de entităţi, dintre care 344 de societăţi cu răspundere limitată, 68 de persoane fizice autorizate şi 18 întreprinderi individuale. Domeniile de interes sunt: activităţile de servicii administrative şi activităţile de servicii suport (55,06%), hotelurile şi restaurantele (51,25%), învățământul (40,56%), construcțiile (34,55%), activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice (25,73%) şi activităţile de spectacole, culturale şi recreative (24,51%).
În anul 2019, la înmatriculările societăților comerciale, o pondere importantă au avut-o beneficiarii proiectelor din cadrul programelor start-up.
„Am făcut o analiză comparativă, perioada ianuarie-iunie 2018 şi ianuarie-iunie 2019, pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Pe de o parte, au crescut înmatriculările societăţilor comerciale cu răspundere limitată, în special, dar şi al persoanelor fizice autorizate şi întreprinderilor individuale. Pe ansamblu, la nivelul judeţului Braşov avem o creştere de 906 entităţi anul acesta, comparativ cu anul trecut. Pe de altă parte, şi radierile sunt în creştere. Avem o creştere de 1.058 de entităţi cu sau fără personalitate juridică, SRL-uri, PFA-uri şi II-uri”, a declarat Alina Groşanu, şeful Departamentului Juridic din cadrul CCI Braşov.
La ora actuală, există antreprenori care doresc să îşi înceapă o afacere pe cont propriu. În acelaşi timp, la nivel naţional se derulează mai multe programe start-up.
„S-au înfiinţat foarte multe societăţi pentru aceste programe, nu toate au ieşit câştigătoare şi automat acelea se vor radia. Cele care au ieşit câştigătoare îşi vor urma cursul firesc”, a subliniat oficialul CCI Braşov.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.