Educaţie

BRAȘOV. Peste 2.800 de locuri fără taxă la Universitatea „Transilvania”

 

Absolvenții de liceu care au promovat  Bacalaureatul sunt aşteptați să se înscrie de astăzi pentru a continua studiile, inclusiv la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania Braşov. Pentru sesiunea de vară sunt disponibile pentru admiterea la programele de licență – învățământ cu frecvență 6.215 locuri. Din totalul numărului de locuri disponibile pentru studiile – învățământ cu frecvență, 2.885 de locuri sunt finanțate de la buget (dintre care 18 sunt pentru candidații de etnie rromă și 40 pentru absolvenții din mediul rural) iar 3.233 sunt cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt la facultăţile inginereşti, dar şi facultăţile cu profil umanist au sute de locuri fără taxă. De asemenea Universitatea Transilvania din Brașov scoate la concurs 44 de locuri cu bursă și 24 fără bursă pentru românii de pretutindeni și 29 de locuri pentru cetățeni din țări terțe ale Uniunii Europene. Pentru programele de licență cu frecvență redusă şi învățământ la distanță sunt disponibile 475 de locuri, respectiv 885.  Pentru admiterea la studii de masterat – învățământ cu frecvență, Universitatea Transilvania din Braşov pune la dispoziția candidaților 3.115 locuri, din care 1.350 sunt finanțate de la buget, iar restul, cu taxă. La masterat, forma de învățământ cu frecvență redusă sunt disponibile pentru anul universitar 2019- 2020, 175 de locuri.

Olimpicii se înscriu până miercuri

Înscrierile la Universitatea Transilvania din Brașov vor începe în 15 iulie 2019. Astfel, în intervalul 15-20 iulie va avea loc înscrierea candidaților la toate programele de studii de licență, cu excepția olimpicilor şi a candidaților rromi pentru care perioada de înscriere este 15-17 iulie. În perioada 21-23 iulie se vor desfășura probele practice şi examenele pentru facultățile unde admiterea nu se face pe baza exclusiv pe baza rezultatelor de la examenul de bacalaureat. În data de 24 iulie se vor anunța rezultatele primei etape a concursului de admitere sesiunea de vară, urmând ca până în 26 iulie candidații declarați admiși să se prezinte la sediile facultăților pentru a-şi confirma locul.

Trei facultăți primesc cererile online

Taxele de înscriere au rămas aceleaşi ca şi anul trecut, respectiv 200 de lei, cu excepţia Medicinei, unde este 250 de lei înscrierea. La 15 din cele 18 facultăți ale Universității Transilvania din Braşov admiterea se face pe bază de dosar, ierarhizarea candidaților fiind determinată de media obținută la bacalaureat, iar diferențierea, în funcție de notele la anumie discipline.
Facultatea de Medicină organizează concurs de admitere cu probe scrise, la Facultatea de Muzică admiterea se va face pe baza unor probe practice de competențe muzicale, iar la Facultatea de Educație fizică şi sporturi montane, departajarea candidaților se va face prin probe de admitere – probe practice şi teoretice şi a mediei de la bacalaureat. Înscrierile la facultate se fac în perioada 15-20 iulie. La trei facultăţi, în aceeaşi perioadă se vor face doar înscrieri online, respectiv la Facultăţile de Medicină, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Drept.

Taxe de şcolarizare mai mari

În ceea ce-i priveşte pe studenţii care ajung pe un loc „cu taxă”, aceştia trebuie să ştie că taxele de şcolarizare vor fi mai mari, în următorul an universitar, faţă de acesta. „Taxele de şcolarizare au suferit o uşoară creştere, date fiind creşterile la nivel naţional din diverse sectoare. Astfel, taxele vor varia între 3.500 şi 6.000 de lei, cele mai mari taxe fiind la Medicină”, a spus rectorul Universității Transilvania, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan. În acest an universitar, cele mai mici taxe de şcolarizare sunt de 3.000 de lei, în mare parte, la facultăţile inginereşti.

Detalii despre admitere găsiți pe site-ul admitere.unitbv.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button