Expres

Update BRAȘOV. Reacția AFI în urma accidentului mortal de pe șantier. Ironia sorții: ITM face campanie de prevenire a căderilor de la înălțime

 

În urma tragicului accident de muncă de ieri după-amiază, pe şantierul noului mall din Centrul Civic al Braşovului, reprezentanții antreprenorului AFI Europe România au avut o reacție oficială. Este prima după șirul de căderi de la înălțime (trei, două soldate cu rănirea victimelor) ce au avut loc în ultima lună. „Informăm cu deosebit regret că un angajat al unuia dintre subcontractorii noştri a încetat astăzi (nota red.- luni) din viaţă pe şantierul AFI Braşov. În aceste momente grele, transmitem sincere condoleanţe familiei, apropiaţilor şi colegilor. Ne oferim întregul sprijin şi colaborăm îndeaproape cu poliţia şi cu autorităţile competente în derularea anchetei privind circumstanţele producerii acestui incident trist. AFI Europe este o companie cu un angajament puternic privind normele legale şi procedurile de siguranţă care trebuie respectate pe toate şantierele pe care operează – şi vom continua să impunem aceste standarde tuturor contractorilor şi partenerilor cu care colaborăm”, se arată în comunicat.

Ironia amară a sorții  face ca, tot luni, reprezentanții Inspectoratului Teritoral de Muncă (ITM) Brașov să remită presei un comunicat prin care anunță că  a avut loc în această lună a doua întâlnire organizată în cadrul Campaniei naţionale privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime în domeniul construcțiilor.Dar, deși se vorbește de prevenție, se afirmă că „numărul de accidente de muncă înregistrat, precum și gravitatea acestora, a determinat continuarea și intensificarea acțiunilor de verificare si monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă precum și modul în care angajatorii realizează în șantierele temporare și mobile, măsurile ce au fost dispuse de inspectorii de muncă în urma deficiențelor constatate de către aceștia”. Reprezentanții ITM mai afirmă că la ultima întâlnire s-au realizat analize pe domeniul de activitate, având ca scop identificarea dificultăților majore întâmpinate de agenții economici, principalele deficiențe întâlnite în urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă și promovarea exemplelor de bune practici ale diverselor unități.

Citiți și:

Update. BRAȘOV. Poliția a deschis dosar penal, după accidentul mortal de pe șantier. Cine era victima?!

BRAȘOV. Nou accident de muncă grav pe șantierul viitorului mall! Update: Un muncitor a murit


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button