Politic

Uniunea Europeană prelungeşte cu un an sancţiunile impuse Rusiei

 

Uniunea Europeană a decis, astăzi, prelungirea cu un an a sancţiunilor adoptate ca reacţie la „anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului de către Rusia”, a anunţat forul european.

Hotărârea a fost luată în cadrul Consiliului European ce are loc în aceste zile la Bruxelles. Măsurile se aplică persoanelor şi societăţilor din UE.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, a afirmat, recent, că la cinci ani de la anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului de către Rusia, UE rămâne neclintită în angajamentul său privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. UE nu recunoaşte legitimitatea acestui act de încălcare a dreptului internaţional şi continuă să îl condamne.

Din martie 2014, UE a impus progresiv măsuri restrictive împotriva Rusiei, ca răspuns la destabilizarea deliberată a Ucrainei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button