BRAȘOV. Consilierii locali PSD propun eliminarea indemnizațiilor pentru membrii consiliilor de administrație, potrivit secretarului de stat Lucian Pătrașcu
Risipă pe bani publici la Brașov, cu largul concurs al Primăriei și al Consiliului Județean, acuză secretarul de stat Lucian Pătrașcu, președintele organizației municipale PSD Brașov.
„De ani buni, instituțiile subordonate celor două instituții își bat joc de banii brașovenilor. Pe lângă faptul că randamentul și performanța acestora lasă de dorit, membrii din consiliile de administrație sunt recompensați regește pentru câteva ore de prezență la ședințe. S-a ajuns astfel încât la Compania Apa un membru al Consiliului de Administrație să încaseze în jur de 3.500 de lei lunar. O sumă incredibil de mare având în vedere salariile din România. Unii brașoveni cu studii superioare lucrează zi de zi pentru 2.000-3.000 de lei lunar, în timp ce la instituțiile din subordinea Primăriei și a Consiliului Județean Brașov se încasează această sumă în câteva ore. Nu este corect față de cetățenii acestui oraș! Nu putem să acceptăm această bătaie de joc la nesfârșit! Trebuie oprită sifonarea banilor publici!”, a declarat Pătrașcu.
Susrsa citată a menționat că, în ultimii ani, în loc să existe performanță la aceste societăți, sunt înregistrate mai mult pagube.
„Străzile orașului sunt inundate la orice ploaie mai consistentă, la robinete curge apă cu mâl, dar șefii încasează indemnizații de mii de lei. Credeți că merită acești bani la un astfel de management? Aceeași situație o întâlnim și la alte instituții cum ar fi: Rial sau RATBV, doar cu sume mai mici. Nici aici nu iese în evidență calitatea managementului. Îi vedem pe șefii Consiliului Județean și pe cei din Primăria Brașov că se plâng de lipsa banilor, dar, în același timp, fac risipă”, a subliniat Pătrașcu.
Ca urmare, el a anunțat că membrii grupului PSD din Consiliul Local Brașov vor propune în plen eliminarea acestor indemnizații de la consiliile de administrație.
„Nu se poate să fii o dată angajat la stat unde să primești un salariu uriaș și, în același timp, să mai încasezi și indemnizație de peste 3.000 de lei pentru participarea o dată sau de câteva ori pe lună la o ședință. Aceste indemnizații trebuie să fie simbolice, indiferent de instituția de care vorbim. Sunt convins că, în urma declarațiilor mele, vor fi mulți politicieni supărați și nemulțumiți, dar aceasta este realitatea și trebuie să spunem STOP acestui mod de risipire a banului public!”, a încheiat Pătrașcu.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.