Politic

BRAȘOV. Actualizarea PUG, scoasă la licitație

 
Administrația publică locală a publicat în prima zi a acestei luni, pe site-ul de licitații SICAP, anunțul privind actualizarea planului urbanistic general al municipiului Brașov. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 iulie. Durata realizării contractului, în valoare de circa 5 milioane de lei, este de maximum 36 de luni
 
„Am încercat, împreună cu echipa Băncii Mondiale, să corelăm cât mai multe date, să preluăm cât mai multe detalii, propuneri, amănunte, sugestii şi să ajungem într-o fază în care să putem lansa una dintre cele mai importante licitații pentru dezvoltarea orașului nostru în următorii 10 ani. Am ținut foarte mult ca acest caiet de sarcini, care stabilește obiectivele pentru proiectantul care va realiza actualizarea PUG-ului, să aibă o formă care să ne garanteze că, indiferent de cine va depune oferte si de cine va câștiga, vom avea cea mai bună variantă de dezvoltare a orașului, care să fie orientată pe creșterea calității vieții brașovenilor și pe continuarea dezvoltării economice”, a declarat primarul George Scripcaru. 
 
Coordonatorul echipei Băncii Mondiale care a asigurat consultanța pentru elaborarea Caietului de sarcini, Andrei Mitrea, a declarat cu privire la acest document că are un nivel de performanţă foarte ridicat – atât în context naţional, cât şi internaţional, cel puţin în Europa de Sud-Est, nivel care va fi impus consorţiului care va câştiga licitaţia. El a precizat că sunt patru capitole mari care au fost urmărite în mod sistematic pe parcursul caietului de sarcini, având o abordare pro-activă şi nu reactivă „ceea ce de asemenea ar putea fi un element de noutate în context naţional – inclusiv în privinţa patrimoniului natural şi construit”.
 
Sursa citată a precizat că viitorul PUG armonizează prevederile din legislaţia actuală, îl deschide ca proiect către temele actuale de cercetare la nivel european şi internaţional şi încearcă să-l transforme într-un instrument suficient de matur ca să fie operaţional. 
 
citiți și 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button