Educaţie

Guvernul a alocat fonduri pentru amenajarea grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar

 

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 30 mai 2019, o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900.000 lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Suma a fost alocată în bugetul Ministerului Educaței Naționale la Capitolul „Cheltuieli de capital”, Titlul 51 „Transferuri între unități ale administrației publice”, încă din luna februarie 2019. 

„Adoptarea acestui act normativ va determina creșterea calităţii actului educaţional și desfășurarea activităților școlare într-un cadru sigur și modern în învățământul preuniversitar. Prin această măsură se urmărește asigurarea de condiții optime, precum și acces egal şi sporit la o educație de calitate pentru peste 61.500 de elevi”, se arată în comunicatul de presă al MEN.

În anul 2017, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat funcționau 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. La începutul anului 2019, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau 1.180 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ.

„Sumele alocate de Executiv vin în completarea sumelor repartizate din bugetul local, astfel fiind sprijinite autoritățile locale în responsabilitatea cărora se află infrastructura școlară”, precizează MEN.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button