BRAȘOV. Telefonul mobil, ce aveți de făcut pentru a nu ajunge în mâinile hoților sau atunci când se întâmplă necazul
Telefonul mobil reprezintă în continuare o atracție pentru hoți, după cum atenționează polițiștii brașoveni. Pentru a le zădărnici tentativele de furt, nu țineți telefoanele mobile, portofelele şi alte bunuri de valoare în rucsacuri, plase de cumpărături, buzunare din spatele pantalonilor, iar dacă le păstraţi în poşetă sau borsetă, asiguraţi-vă că acestea sunt închise cu fermoar sau nasturi, cât mai aproape de corp şi protejate de braţ.
„Fiţi atent la persoanele care se dau drept prietenii dumneavoastră, se prefac că se bucură să vă revadă şi vor să vă îmbrăţişeze. Fiţi reţinuţi pentru că aceştia sunt de fapt hoţi care vă urmăresc pentru a vă buzunări”, au avertizat agenții brașoveni.
În pieţe şi magazine, când staţi la coadă sau la un raion, nu permiteţi să fiţi îmbulzit, înghesuit, iar dacă se întâmplă totuşi, verificaţi de îndată că aveţi toate bunurile la locul lor, inclusiv telefonul mobil.
În cazul în care deveniți victima unui hoț, strigați după ajutor, deoarece țipetele îi descurajează uneori pe tâlhari, conform Poliției.
„Apoi, nu trebuie să opuneți rezistență atunci când agresorul încearcă să vă ia telefonul mobil, deoarece viața e mai prețioasă decât un bun. Următoarea etapă logică după ce v-a fost furat telefonul este un apel la 112 și apoi să activați servicii de tip Find My Phone sau aplicații de acest tip pe care le aveți la dispoziție. Ca metodă de prevenire nu strică nici să aveți un lockscreen cu parolă sau acel model cu puncte ce trebuie unite, celebru pe Android”, au transmis reprezentanții Poliției Județene Brașov.
„Instalaţi o aplicaţie anti-furt când vine vorba de protecţia smartphone-urilor, majoritatea aplicaţiilor vă vor ajuta să luați una sau mai multe dintre următoarele măsuri: să localizaţi dispozitivul, să ştergeţi datele de pe dispozitiv, să închideţi dispozitivul, să solicitaţi un cod de securitate pentru a-l debloca”, au mai recomandat polițiștii.
Pentru securitatea conturilor, folosiți parole diferite, care să nu fie ușor de ghicit (de evitat numele sau data naşterii, ca parole).
Atunci când achiziționați un telefon mobil, fie și la mâna a doua, va trebui să solicitați actele de proveniență pentru acel terminal și să verificați dacă seria IMEI corespunde pe cutie și fizic pe aparat, după înlăturarea acumulatorului sau apăsând combinația de taste *#06# . Seria IMEI este unică și este alcătuită din 15 caractere (cifre).
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.