Politic

Candidatul la Cotroceni din partea PSD ar putea fi Gabriela Firea, după cum a declarat liderul PSD Liviu Dragnea

 

La câteva minute după ora 21.00, când s-au închis urnele și s-au prezentat rezultatele exit-poll, Liviu Dragnea a făcut declarații de la sediul partidului:

El a afirmat ca Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să fie candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidențiale, negând, totodată, că s-ar fi gândit vreodată să candideze. E a mai spus că o decizie finală va fi luată până la finele lunii iunie.  

„Eu nu am spus niciodată ca vreau să candidez la funcția de președinte al României. Mi-au cerut asta mulți oameni, dar nu puteam să fac asta, având în vedere că, cu totul întâmplător, la mine termenele sunt fixate în jurul evenimentelor politice. PSD trebuie să-și desemneze un candidat. Am înțeles că ALDE îl susține pe domnul Tăriceanu. Trebuie să se facă o analiză pentru a vedea ce candidat are cele mai mari șanse să scape România de acest om care e acum la Cotroceni. Din partea partidului nu decid eu, sper să particip la acea ședință. Analiza trebuie făcuta între Gabriela Firea și Tăriceanu. Nu știu dacă Gabi mai vrea, după situația prin care a trecut. În a doua parte a lunii iunie trebuie să aibă loc un congres pentru a se stabili parcursul viitor al acestui partid”, a declarat Dragnea într-o conferință de presă.

Despre rezultatele alegerilor europarlamentare, liderul PSD a spus că nu sunt rezultate care să bucure.

„Trebuie făcute analize foarte rapid și serios în partid. Am înțeles că un coleg a avut o propunere (Marian Oprișan i-a cerut demisia din partid – n.r.). Vreau să vă spun ceva. Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut, și ce n-am făcut. Și la fel o să o fac și acum, împreuna cu colegii mei, dar eu nu-mi asum astfel de lucruri nici pe Facebook, nici ascuns într-o țară apropiată, ci într-un CEx. Eu am votat la referendum, așa cum am spus că nu sunt împotriva acestui referendum. Întrebările au fost făcute prost, nici măcar Iohannis nu le-a ținut minte. Dacă vor veni la guvernare cei ce au susținut public acest referendum, e important dacă vor respecta. Îi solicit doamnei Dăncilă să nu cumva să-și depuna mandatul, indiferent de presiunile lui Iohannis. Programul de guvernare trebuie dus la capat. Noi respectăm votul popular, eu nu sunt ca Iohannis”, a mai spus Dragnea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button