Politic
BRAȘOV. Se pregătește actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului
Primăria Brasov a demarat, vineri, procedura de achiziție a serviciilor de Actualizare a Planului Urbanistic General.
„Am semnat caietul de sarcini pentru actualizarea PUG-ului. Astfel am încercat, împreună cu echipa Băncii Mondiale, să corelăm cât mai multe date, să preluăm cât mai multe detalii, propuneri, amănunte, sugestii şi să ajungem într-o fază în care să putem lansa una dintre cele mai importante licitații pentru dezvoltarea orașului nostru în următorii 10 ani. Am ținut foarte mult ca acest caiet de sarcini să aibă o formă care să ne garanteze că, indiferent de cine va depune oferte si de cine va câștiga, vom avea cea mai bună variantă de dezvoltare a orașului, care să fie orientată pe creșterea calității vieții brasovenilor și pe continuarea dezvoltării economice. În zilele următoare, Serviciul Achiziții va pregăti documentația necesară lansării licitației și, după verificarea documentației de către ANAP, vom publica licitația pe SICAP”, a precizat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.
Coordonatorul echipei Băncii Mondiale care a asigurat consultanța pentru elaborarea Caietului de sarcini, Andrei Mitrea, a declarat cu privire la acest document: „În caietul de sarcini este prevăzut un termen de 36 de luni pentru realizarea PUG-ului de către câştigătorul acestei licitaţii, această durată fiind deja cea mai scurtă posibil din punct de vedere procedural. Acest caiet de sarcini are un nivel de performanţă foarte ridicat – atât în context naţional, cât şi internaţional, cel puţin în Europa de Sud-Est, nivel care va fi impus consorţiului care va câştiga licitaţia pentru elaborarea acestui document. Acesta este un lucru bun pentru că situaţia Braşovului ca amplasare, ca mod de funcţionare, ca dinamică în ultimii 10 ani şi în viitorii 10 ani să poată fi tratată astfel încât obiectul finit al acestui contract – adică Planul Urbanistic General actualizat – să fie un instrument cât se poate de operativ şi, în acelaşi timp cât se poate de deschis pentru viitoare proiecte la scară metropolitană şi regională”.
Reprezentantul Băncii Mondiale a amintit că sunt patru capitole mari care au fost urmărite în mod sistematic pe parcursul caietului de sarcini, având o abordare pro-activă şi nu reactivă „ceea ce de asemenea ar putea fi un element de noutate în context naţional – inclusiv în privinţa patrimoniului natural şi construit”.
Sursa citată a precizat că viitorul PUG armonizează prevederile din legislaţia actuală, îl deschide ca proiect către temele actuale de cercetare la nivel european şi internaţional şi încearcă să-l transforme într-un instrument suficient de matur ca să fie operaţional.
După finalizarea procedurii de urcare a documentației pe SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice), documentația va fi verificată de către Agenția Națională a Achizițiilor Publice (ANAP), după care va putea fi publicată pe site-ul de achziții publice și se va stabili un termen pentru depunerea ofertelor.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.