Economic

Brașov. Oportunități de finanțare pentru parteneriate care urmăresc crearea de stagii de practică pentru studenți

 

Camera de Comerț și Industrie Brașov a anunțat, astăzi, lansarea spre consultare publică a Ghidului Solicitantului condiții specifice „Stagii de practică pentru studenți”, în cadrul Axei prioritare 6. „Educație și competențe”.

„Sprijinirea încheierii unor parteneriate sustenabile cu sectorul privat pentru facilitarea tranziției de la educație la un loc de muncă prin instituirea unui sistem funcțional de stagii de practică la un potențial angajator, programe de internship/programe de învățare la locul de muncă adresate studenților din instituțiile de învățământ superior, precum și organizarea și derularea de programe de învățare prin experiență practică, furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională axate pe dobândirea de competențe transversale corelate cu necesitățile pieței muncii, formarea de competențe antreprenoriale prin întreprinderea simulată, în special în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI adresate studenților se numără printre acțiunile sprijinite în cadrul apelului”, a declarat Răzvan Ialomițianu, economist în cadrul CCI Brașov, într-o conferință de presă.

Solicitanții eligibili în cadrul apelului sunt: instituțiile de învățământ superior publice și private acreditate, angajatorii, asociațiile profesionale, camerele de comerț și industrie, precum și instituțiile și organizațiile membre ale pactelor regionale și parteneriatelor locale pentru ocupare și incluziune socială. Parteneriatul trebuie să includă cel puțin o universitate și un angajator la care se va realiza stagiul de practică.

Fonduri de 30 milioane de euro

Suma alocată prezentului apel este de 30 milioane de euro, din care contribuția UE este de 25,5 milioane de euro, corespunzând unei contribuții UE de 85%, iar contribuția națională este de 4,5 milioane de euro, corespunzând unei contribuții naționale de 15%. Valoarea eligibilă maximă a unui proiect este de 1 milion de euro.

Printre rezultatele așteptate se numără: rata crescută de participare a studenților la programele din cadrul parteneriatelor nou înființate/dezvoltate care să faciliteze inserția pe piața muncii a absolvenților de studii terțiare; oferta educațională optimizată prin parteneriat social, centrată pe formarea și dezvoltarea de competențe profesionale și transversale cerute pe piața muncii, inclusiv pentru categoriile dezavantajate de persoane și parteneriate nou înființate/dezvoltate între unități/instituții de învățământ și sectorul privat și actori din domeniul cercetării și inovării, inclusiv în vederea organizării de stagii de practică.

Informații suplimentare pot fi obținute la Centrul de Consultanță al CCI Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button