Sport

ORIGInal. Liverpool, o nouă noapte de poveste pe „Anfield”. „The boys are f…ing giants”

 

Bătrânul „Anfiled Road”, templul „cormoranilor”, a mai trăit o noapte magică, una în care Liverpool a scris înă o pagină de istorie a fotbalului.

Echipa lui Jürgen Klopp avea o misiune imposibilă în returul semifinalei Ligii Campionilor cu Barcelona, după ce a pierdut în Spania, 0-3. Englezii și-au amintit imediat de finala din 2005, de la Istanbul, când echipa antrenată pe atunci de Rafa Benitez a oferit acea revenire ireală cu AC Milan. Acum, însă, totul părea imposibil, Barcelona venind pe „Anfield” cu ce are mai bun, în frunte cu Lionel Messi.

Nici nu a început bine partida și „cormoranii” au intrat în cărți, după ce Origi a trimis în plasă mingea respinsă în față de portarul Ter Stegen la șutul lui Henderson. Până la pauză, au fost ocazii mari la ambele porți. Alisson și-a adus și el contribuția cu câteva parade de excepţie și a ținut-o pe Liverpool în viață. Partea a doua a debutat cu presiunea totală a englezilor, Barcelona fiind ținută în propria jumătate ca o echipă oarecare din subsolul Premier League. În doar două minute, Georginio Wijnaldum a șters avansul catalanilor. Mai întăi, în minutul 54, a reluat din centru careului din pasa lui Alexander-Arnold, apoi, în minutul 56, s-a înălțat la centrarea lui Shaqiri și a pus mingea cu capul în vinclu. 54 și 56 sunt minutele în care, în 2005, la 3-0 pentru AC Milan, Gerrard și Smicer au dat startul acelei reveniri de poveste. Barcelona nu a avut puterea să riposteze, părând sufocată de corul de pe „Anfiled”. În minutul 79, Alexander-Arnold și Origi au hipnotizat echipa catalană, iar belgianul a marcat golul care a dus-o pe Liverpool în a doua finală consecutivă a Ligii Campionilor.

„Jucătorii au făcut tot ce aveau de făcut. Nu poţi fi sigur de nimic înainte de un meci. De 19 ani sunt antrenor şi nu îmi amintesc un astfel de meci. Performanţa aceasta este rodul unui melanj între jucători excepţionali, un club magnific şi suporteri care creează o atmosferă specială. Jucăm pentru aceste momente, este incredibil, emoţionant. Pentru asta munceşti întreaga carieră, pentru astfel de momente. Totul este despre jucători. James Milner plângea la final. Combinaţia asta dintre potenţial şi dăruire incredibilă nu am mai văzut-o nicăieri. Întreg jocul a fost copleşitor. Am jucat, probabil, împotriva celei mai bune echipe din lume. Era greu să câştigăm, dar nu ştiu cum am putut să câştigăm de o asemenea manieră, fără gol primit. E incredibil!”, a declarat Jürgen Klopp, care a scăpat și o înjurătură în interviul de după meci: „The boys are f…ing giants. Amendaţi-mă pentru înjurătura asta, dacă vreţi, dar băieţii sunt uriaşi! Nu sunt vorbitor nativ de limba engleză, aşa că nu am găsit cuvinte mai potrivite. E târziu, copiii sunt în pat, probabil”.

„Ei au început bine. Noi am reacţionat bine după primul gol, am avut ocazii, dar apoi am primit două goluri în două minute, iar adevărul este că rivalii au fost foarte puternici. Este un rezultat groaznic pentru noi şi fanii noştri. Ne-am pregătit bine după anul trecut, dar am păţit-o din nou. După golul al patrulea, totul era terminat, nu am mai putut riposta. Ne va fi foarte greu în zilele următoare, iar acum suntem devastaţi. Nimeni nu voia să se întâmple aşa ceva. Am pierdut într-un mod extrem de dureros. Am suferit prima noastră înfrângere în Liga Campionilor, dar am fost eliminaţi”, a spus tehnicianul catalanilor, Ernesto Valverde.

CITEȘTE ȘI: 

Champions League. Calificare magică pentru Liverpool


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button