BRAŞOV. Reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 4 a fost finalizată
În această săptămână se va semna procesul-verbal de recepție a lucrărilor de reabilitare energetică a Școlii Gimnaziale nr. 4, investiție realizată în cadrul proiectului „Renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţie inteligente în municipiul Braşov”, în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano – Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse (PCER).
„Mă bucur că am ajuns în această fază, de semnare a procesului-verbal de recepție a lucrărilor, iar constructorul a reușit să respecte termenul pe care și l-a asumat, mai ales că vorbim de un proiect care vizează creșterea calității condițiilor pe care le oferim elevilor din Brașov în unitățile de învățământ aparaținând municipalității. Din păcate, nu același lucru îl pot spune despre proiectul de la Liceul de Informatică, dar sper ca firma care lucrează acolo să recupereze cât mai mult din întârzieri. Aceste două proiecte, de la școala 4 și de la Liceul de Informatică, au ca scop creşterea eficienţei energetice (şi, implicit, reducerea cheltuielilor cu energia), dar şi reducerea emisiilor poluante, folosind cele mai noi soluţii din domeniu. Sperăm ca aceste proiecte să își dovedească cât mai repede eficiența, pentru ca ele să devină un model de bună practică pe care să îl replicăm, într-o primă fază, la toate unităţile de învăţământ, iar apoi şi la celelalte clădiri aparţinând municipalităţii sau, de ce nu, şi la blocurile de locuinţe. În următoarea perioadă, conducerea școlii, cu sprijin financiar de la primărie, se va ocupa de partea de mobilier, dotări, astfel încât în luna septembrie, copiii din această zonă să poată intra într-o școală cu adevărat nouă”, a declarat primarul George Scripcaru.
Tehnologii inteligente
Constructorul şi proiectantul lucrării este SC Aeon Building SRL în asociere cu S.C. M.B. Building & Consulting S.R.L. Valoarea totală a contractului este de 2.530.272,79 lei fără T.V.A. Ordinul de începere a lucrărilor de execuţie s-a dat în 28 februarie şi, conform panoului afişat la intrarea în şantier, ar fi trebuit să se încheie în 5 ianuarie 2019. Însă, conform actului adițional nr. 2 la acordul de implementare, lucrările la obiectivul de investiții trebuia să fie finalizate până la 15 aprilie.
Proiectul a vizat aplicarea celor mai noi şi mai moderne tehnologii inteligente pentru reabilitarea unităţii de învăţământ, contribuind astfel la creşterea eficienţei energetice, reducerea consumurilor de energie şi a emisiilor de CO2.
Lucrările de bază ale acestui proiect au constat în reabilitarea energetică a clădirii: înlocuirea tâmplăriei (ferestre şi uşi, ferestrele, prevăzute cu grilă de ventilaţie pentru aportul de aer proaspăt); izolarea faţadei cu polistiren şi vată bazaltică; termohidroizolaţia terasei; realizarea unui sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură; reabilitarea sistemului de energie electrică (reabilitarea panourilor de distribuţie), inclusiv instalarea unor sistem automatizate de reglare a consumului de energie electrică, în funcţie de intervalul de lumină naturală de pe parcursul unei zile şi de programul şcolar; reabilitarea sistemului de energie termică (reţeaua de distribuţie a căldurii); reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare; înlocuirea lămpilor interioare cu aparate de iluminat pe surse LED; dotarea cu instalaţii pentru prevenirea şi stingerea incendiilor; lucrări de reparaţii la zidării interioare, gletuiri şi vopsitorii lavabile; montarea de pardoseală din plută, cu rezistenţă mare la trafic, făcută din materiale naturale, care nu emană fum în cazul unui incendiu; refacerea completă a sistemului de scurgere a apelor pluviale.
Au fost executate și lucrări exterioare de amenajare zone verzi, alei, asfaltare în curtea școlii.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.