Expres

BRAȘOV. „Săptămâna Eco Săcele”: 11 oameni au curățat Valea Largă de gunoaie, iar acțiunea continuă

  • eco sacele 3_265553.jpg
  • eco sacele_265551.jpg
  • eco sacele 4_265552.jpg
 

Sătui de gunoaiele aruncate în natură, 11 oameni, inclusiv salvamontiști și copii, au răspuns „da” unei acțiuni de ecologizare ce are loc săptămâna aceasta în Săcele, iar ieri au umplut 20 de saci de 120 de litri cu deșeuri. Totodată, au „cules” două haine de iarnă și un cauciuc.

„Acum pădurea din zona Valea Largă este mai curată. Sperăm să o găsim așa și anul viitor pe vremea asta”, au precizat membrii Asociației Sport Montan Săcele, care se află în spatele acțiunii.

„Săptămâna Eco Săcele” se află la a doua ediție și se desfășoară în perioada 8 – 14 aprilie, câte două ore pe zi, pe dealurile din Săcele – vezi programul AICI.

„Ne place să mergem pe munte, să alergăm pe dealuri, prin iarbă, prin păduri și să admirăm priveliștea din zare. Ne place să ne bucurăm de mirosul parfumat al florilor de primăvară și de sunetul păsărilor acolo unde urmele de civilizație sunt mai rar întâlnite. Din păcate, pe traseele noastre, fie că mergem cu bicicleta, fie ca alergăm sau călătorim cu trenul ori mașina ne întristăm de fiecare dată când vedem aruncate în iarbă PET-uri, doze de bere, pungi întregi de resturi de la ultimul picnic, «munți» cu materiale de construcții, sticle, găleți, cauciucuri pe cursul apelor, pungi agățate de crengile copacilor, haine și lista poate continua. Ne-am gândit să acționăm! Să nu mai așteptăm minuni din partea autorităților și nici efectul unei educații primite peste noapte sau neprimite de unii locuitori ai acestei țări”, au explicat organizatorii, invitându-i pe toți cetățenii să adune deșeurile din jurul caselor lor sau chiar să se alăture acțiunii din Săcele.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button