Expres

Peşte-lună imens GĂSIT pe o plajă!!!

 

Un peşte-lună de 1.8 metri a fost găsit eşuat pe o plajă din sudul Australiei în week-end-ul ce tocmai s-a încheiat, iar imaginile distribuite pe internet au făcut înconjurul lumii.

Acest tip de peşte se distinge prin talia sa mare, putând atinge 2.5 metri, şi prin forma sa plată particulară, osoasă, aşa cum a menţionat National Geographic.

Nu se ştie cauza pentru care peştele-lună a ajuns, mort, pe plaja respectivă, vehiculându-se că ar fi putut fi lovit de un vapor.

Ralph Foster, responsabilul colecţiei de peşti de la South Australian Museum, a spus la Australian Broadcasting Corporation (ABC) că peştele-lună eşuat este unul relativ mic: „Ştim, însă, foarte puţine lucruri despre această specie, clasată în categoria «vulnerabilă» de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN)”.

Aceşti peşti au particularitatea de a-şi întinde o parte a corpului la soare, astfel că ei mai sunt cunoscuţi sub denumirea de „sunfish”. De asemenea, pot ajunge la sute de metri adâncime.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button