Întrebări…
Campionatele Naţionale de schi alpin desfăşurate la Azuga s-au încheiat urât, din cauza accidentării teribile suferite de Szidonia Lazsadi, o tânără sportivă legitimată la Corona Braşov. Copila a ajuns la spital, în lacrimi de durere şi groază, cu o dublă fractură la picior. Organizatorii sunt acuzaţi că au dat OK-ul desfăşurării concursului, deşi, aşa cum am primit informaţii de la faţa locului, „condiţiile au fost extreme. Pe lângă lipsa plaselor de protecţie, zăpada era extrem de moale”.
Detalii, aici: Schioară de la Corona Brașov, la un pas de TRAGEDIE!!! ACUZE la adresa organizatorilor Campionatelor Naționale!!!
Conducerea FRSB a oferit un punct de vedere pe acest subiect delicat.
„Federația nu are posibilitatea să monteze plase de protecție. Nici nu o poate face legal, pentru că domeniul schiabil nu este al ei. Nu se poate face o investiție pe proprietatea altcuiva. Apoi, noi am cerut clar ca juriul de concurs să facă o ședință și să decidă dacă se poate ține concursul. Juriul, antrenorii și sportivii au fost de acord să se desfășoare competiția. Din păcate, s-a întâmplat acest incident neferict, ghinionul acestui copil. Imediat, am sunat la Spitalul Clinic de Copii din Brașov, am discutat cu directorul medical Liviu Muntean despre acest caz. Am vorbit și cu tatăl fetei și i-am spus că Federația Română de Schi Biatlon va face totul pentru ea. FRSB va plăti operația și va asigura costurile pentru recuperare”, a declarat Puiu Gaspar, care a mai spus că în România există plase de protecție pentru astfel de competiții, însă nu pot fi folosite: „Astfel de echipamente au fost cumpărate pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European care a avut loc la Brașov. Noi am cerut Comitetului de Organizare al FOTE să predea federației toate echipamentele, între care se află și astfel de plase, însă nu am primit nici un răspuns”.
Acesta (punctul de vedere dat) naşte, însă, noi controverse.
Prin urmare, dacă FRSB nu are nici o vină, aşa cum susţine, de ce s-a oferit să-i plătească Szidoniei Lazsadi costurile operaţiei şi recuperării?! Din raţiuni umanitare sau din cauza fricii unui eventual proces costisitor? De ce Comitetul de Organizare al FOTE a tăcut, din 2013 până acum, în urma cererii oficialilor FRSB de a li se da echipamentele achiziţionate?
Apoi, de ce Campionatele Naţionale de schi alpin nu figurează în calendarul FIS, pe modelul multor altor ţări? Dacă ar fi fost astfel, într-o normalitate europeană, competiţia de la Azuga ar fi fost anulată, întrucât, în concepţia federaţiei internaţionale de specialitate, protecţia performerilor este prioritară. De ce Naţionalele nu s-au desfăşurat în Poiana Braşov, imediat după FIS Cup, întrucât pârtia Sub Teleferic era excelentă şi oferea securitate concurenţilor?
În continuare: de ce se mai organizează Campionate Naţionale pentru seniori, deoarece sunt doar 2-3 sportivi la fiecare start şi, prin urmare, nu se mai atribuie titluri? Dacă onor şefii FRSB tot afirmă că sunt preocupaţi de viitorul schiului alpin din România, de ce n-au fost prezenţi la începutul săptămânii la Azuga, să ia pulsul evenimentelor, cum se spune?
Se doreşte stoparea carierei „tricolore” a Aniei Caill, cea mai valoroasă schioară a noastră în acest moment, doar pentru că a „îndrăznit” să vorbească despre cum (nu) a fost finanţată şi ajutată la concursurile internaţionale la care a participat în actualul sezon (mai multe amănunte, aici: Ania Caill (Corona Brașov), COBORÂRE ONORABILĂ la Mondiale în condiții extrem de dificile!!!; BRAŞOV. Conflict DUR între Ania Caill şi conducerea FRSB!!! Acuze de ambele părţi!!!), pe modelul duo-ului Eduard Török – Iulian Pâtea la sărituri cu schiurile? Interesant este că după J.O. de la PyeongChang i s-a promis finanţare din partea COSR, dar cum nu a fost inclusă în lotul naţional…
Pe surse am aflat că un antrenor român cunoscut ar fi fost sfătuit, „politic”, să nu mai fie aşa de incisiv în a se lupta pentru drepturile sportivilor. E adevărat că, iritat şi dezamăgit, a făcut şi el un pas în lateral? Şi exemplele ar putea continua.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.