Expres

[ViDEO] BRAȘOV. Sancțiuni pentru părinții care încurcă circulația, în zona școlilor

  • IMG-20190313-WA0028_264442.jpg
 

Polițiștii locali brașoveni cu atribuții pe linie rutieră au intensificat controalele în zonele adiacente unităților de învățământ, pentru fluidizarea circulației. Măsura vine după ce tot mai mulți brașoveni au sesizat Poliția Locală cu privire la faptul că părinții încurcă sau chiar blochează circulația, oprind neregulamentar mașinile, pentru a-și lăsa/lua copiii de la școală.

Sancțiunile pentru opriri neregulamentare sunt între 290 și 435 de lei (și între 2 și 3 puncte penalizare), iar pentru staționări neregulamentare între 580 și 725 lei (și trei puncte penalizare), conform Codului rutier.

Doar în ultimele două zile, polițiștii locali au sancționat contravențional aproximativ 20 de șoferi surprinși în situațiile amintite.

„Poliţia Locală apelează la înțelegerea brașovenilor, care își duc copiii la școală cu mașinile personale, oprind în stradă minute în șir autoturismul, blocând astfel traficul rutier. Mai mult decât atât, șoferii care transporta elevii până în poarta școlilor staționează fără să le pese că există riscul să împiedice accesul ambulanțelor ori pomperilor aflați în misiune, dar să îi încurce și pe ceilalți participanți la trafic și chiar pe pietoni ori bicicliști. Din cauza faptului că la dispeceratul instituției se înregistrează din ce în ce mai multe sesizări pe această temă, polițiștii locali brașoveni cu atribuții pe linie rutieră au intensificat controalele în zonele adiacente unităților de învățământ, pentru fluidizarea circulației. Măsura vine după ce tot mai mulți brașoveni au sesizat Poliția Locală cu privire la faptul că părinții încurcă sau chiar blochează circulația, oprind neregulamentar mașinile, pentru a-și lăsa/lua copiii de la școală”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Anca Lăutaru. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button