Politic

„Drepturile copilului” au reunit la BRAȘOV cadre didactice din mai multe țări europene

 

Profesorii din alte țări europene au probleme asemănătoare celor din România, potrivit participanților la proiectul Erasmus „Drepturile copilului”, care se desfășoară în aceste zile la Brașov și în cadrul căruia cadrele didactice s-au întâlnit astăzi la primărie, cu viceprimarul Laszlo Barabas.

Viceprimarul le-a prezentat oaspeților date despre oraș, despre istoria și tradiția multiculturală a Brașovului, le-a vorbit despre prima școală profesională în sistem dual din România – Școala Profesională Germană Kronstadt – și despre intenția municipalității brașovene de a multiplica acest model de succes și în alte domenii decât cel al industriei auto și, desigur, le-a urat oaspeților o ședere cât mai plăcută în Brașov, al doilea oraș turistic al țării.

Oaspeții au vorbit despre proiectul la care participă și mai ales despre oportunitatea de a se cunoaște în mediul profesional, dar și de a cunoaște țările pe care le vizitează și de a scăpa de prejudecăți.

Delegația a fost compusă din 17 profesori de clasă primară din Spania, Marea Britanie, Polonia și Cehia și cinci profesori români, de la Școala Gimnazială numărul 5. Proiectul a demarat în octombrie 2017, se va finaliza în septembrie 2019 și promovează schimbul de bune practici în învățământul primar din cele cinci țări participante. Profesorii au ocazia de a cunoaște fiecare sistem de învățământ, de a asista la ore de predare sau activități specifice fiecărei școli participante, de a interacționa cu copiii și de a prelua și aplica în propriul sistem de învățământ lucruri care funcționează foarte bine la clasele celorlalți parteneri ai proiectului. Vizita de la Brașov este a cincea întâlnire transnațională din cadrul proiectului și se desfășoară în perioada 10-15 martie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button