[ViDEO] BRAȘOV. Senatorul Marius Dunca îl suspectează pe președintele Iohannis de ipocrizie: „Vede minus acolo unde este plus”
În conferința de presă susținută vineri la sediul PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, președinte PSD Brașov, a enumerat ceea ce social-democrații consideră ca fiind performanțele actualului guvern, acuzându-l totodată pe președintele Klaus Iohannis că a blocat bugetul pe anul 2019, ceea ce ar cauza blocaje în toate setoarele de activitate, mai ales pe investiții.
„Așa cum foarte bine știți, ne aflăm cu puțin timp înainte de un scrutin electoral extrem de important – Alegerile pentru Parlamentul European – un scrutin în urma căruia România trebuie să iasă întărită la nivel european. E un test important pentru fiecare partid și o șansă și oportunitate pentru noi să promovăm ceea ce am făcut în această perioadă. În acest moment, organizația PSD Brașov strânge semnături pentru validarea candidaturilor. Până acum avem 17.500 de semnături. Cu ocazia acestei acțiuni am fost în teren și am vorbit în mod direct cu oamenii, să aflăm ce părere au de realizări sau ce nu s-a realizat, ce am făcut din ce am promis, pentru că, după 1990, a fost mai bun scor pe care l-a avut PSD la Brașov”, a declarat Dunca.
Parlamentarul susține că cea mai mare parte dintre cetățenii cu care s-a interacționat cu această ocazie au avut întrebări legate despre acțiunile președintelui Iohannis vizavi de măsurile Guvernului PSD-ALDE.
„80% din întrebările brașovenilor se refereau la președintele Klaus Iohannis, de ce este contra României, de ce blochează bugetul. Am sperat să îl văd pe domnul Klaus ieșind în conferință de presă să ceară scuze românilor pentru că a blocat bugetul. El iese la televizor să ne spună tot felul de lucruri fără exemple, fără cifre. El vede minus acolo unde este plus, îi face incompetenți pe cei care obțin performanță. Spune că bugetul PSD este cel mai prost, dar a uitat că în 2016 a aprobat bugetul Guvernului Cioloș care prevedea mai puțin cu 16 miliarde de lei la Sănătate și mai puțin cu 10 miliarde de la Educație. Președintele reclamă că, în 2019, comunitățile locale au cu miliarde de lei mai puțin, iar în realitate primesc 4,6 miliarde în plus față de anul trecut. Susține că sunt mai puțini bani pentru investiții, în realitate sunt peste 15 miliarde de lei la investiții”, a enumerat senatorul Dunca din realizările PSD, contestate de Iohannis.
Mai mult, parlamentarul brașovean îl acuză pe Klaus Iohannis că abuzează de cea mai înaltă funcție în Stat, fiind președintele român care ar fi făcut cele mai multe sesizări la Curtea Constituțională.
„A blocat tot ce a putut! Își folosește funcția pentru a face sesizări la CCR. În doi ani de zile a făcut 58 de sesizări, pe când președintele Emil Constantinescu, în patru ani, a făcut doar o sesizare, președintele Ion Iliescu, în 10 ani de zile, doar două sesizări, iar domnul Traian Băsescu a făcut 31 de sesizări în 10 ani”, a subliniat Dunca.
„Cel mai mare PIB din istoria României”
Președintele PSD Brașov a mai spus că România, în 2019, va avea cel mai mare PIB din istorie, de 1.022,5 miliarde de lei.
„În 2009 era cu minus 7,1 și am ajuns în 2018 la plus 4,8. Vedeți că, mereu, cei din Opoziție spun că nu avem bani de pensii, că nu avem bani de Educație și Sănătate, dar iată că sunt mai mulți bani la Sănătate, cu 6 miliarde de lei față de anul trecut la Educație și 9,8 miliarde de lei pentru Investiții”, a remarcat Dunca.
Parlamentarul a amintit și de faptul că salariul minim brut a crescut cu peste 1.000 de lei în ultimii trei ani, de la 1.250 de lei în 2016 până la 2.080 lei în acest an.
„Românii cu studii superioare câștigă azi un salariu minim de 2.350 de lei, iar angajații din sectorul construcțiilor câștigă minim 3000 lei. Un profesor debutant câștigă astăzi cu 23% mai mult decât în decembrie 2017, iar un profesor universitar, cu 25%. Un medic rezident, anul I, câștigă astăzi, în mână, cu 162% mai mulți bani decât în decembrie 2017, de la 1.582 de lei la 4.152 de lei. Un medic de la urgență, de grad 5, avea în decembrie 2017 un salariu net de 4.199 lei. Astăzi câștigă 9.715 lei”, a precizat Dunca.
Sursa citată nu a uitat nici de alte măsuri sociale, precum „nici un pensionar nu mai trebuie să plătească CASS. De asemenea, românii cu pensii mai mici de 2.000 lei nu mai plătesc nici impozit pe venit. Indemnizația pentru persoanele cu handicap a crescut cu 110%, de la 52 euro în decembrie 2016, la 108 euro în iulie 2018”, astfel încheindu-și expunerea.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.