112

Peste 120 de incendii de vegetaţie în nordul Spaniei

 

Spania a fost lovită de mai mult de 120 de incendii de vegetaţie în regiunile nordice din Asturias și Cantabria, unde temperaturile ridicate și vânturile puternice au generat flăcări, iar anchetatorii cred că multe dintre acestea ar fi fost aprinse în mod deliberat, relatează agenţia EFE, citată de Mediafax.
Pompierii au lucrat toată noaptea pentru a încerca să stingă cele 97 de incendii din Asturias, unde temperaturile au fost neobișnuit de mari, în timp ce serviciile de urgență încearcă să stingă aproximativ 21 de focare în Cantabria, au anunţat serviciile regionale de urgență.

„Urmăresc evoluția incendiilor active din Asturias. Din păcate, vântul împiedică intervenţia elicopterelor și, în plus, alimentează incendiile. Sprijinul și mulțumirile mele tuturor serviciilor de urgență care lucrează în zonă”, a declarat premierul Pedro Sánchez. Serviciile de pompieri au fost suplimentate cu încă 300 de angajați în zona de obicei verde și montană din Asturias, a declarat serviciul de incendiu din regiune, alți 30 fiind însărcinați să încerce să coordoneze eforturile de stingere a flăcărilor. Autorităţile din Asturias au transmis că au suplimentat efectivul normal cu 50 de pompieri și a trimis în zonă șase camioane de pompieri și două vehicule de alimentare cu apă. Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației a anuţat că va trimite două avioane care transportă apă în Asturias și va crește numărul de elicoptere pentru împrăştierea apei la cinci


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button