BRAȘOV. Poliția desfășoară și în 2019 acțiuni pentru prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor
Astăzi a debutat Programul de prevenire a delicvenței juvenile și victimizării minorilor 2019, prin organizarea de către polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Poliției Județene Brașov a două întâlniri cu 84 elevi și trei cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu”.
Programul are ca scop desfășurarea de activități preventive la nivelul unităților de învăţământ din Județul Brașov.
În cadrul tematicii abordate, pe lângă domeniile de interes vizate în mod curent – violenţa în unităţile de învăţământ, siguranţa pe internet, variante de gestionare nonviolentă a conflictelor, dispariţii de minori, educaţie juridică, prevenirea discriminării, modalităţi de prevenire a victimizării în cazul furturilor, tâlhăriilor, agresiunilor – sunt prezentate și aspecte de interes specifice infracţiunilor din sfera criminalității organizate care au o incidență foarte mare asupra tinerilor.
Sfaturile polițiștilor:
– Manifestaţi întotdeauna o atitudine pozitivă şi o stare de înţelegere faţă de cei din jur!
Într-o conversaţie nu vă impuneţi cu forţa punctul de vedere ! Nu uitaţi faptul că o vorbire calmă şi convingătoare este o metodă inteligentă de a schimba părerea celorlalţi participanţi la discuţie.
– Nu jigniţi niciodată persoanele din jurul vostru. Vă veţi crea o imagine negativă şi, la un moment dat, veţi fi marginalizaţi de ceilaţi membri ai grupului.
– Adoptaţi un comportament prietenos şi altruist faţă de orice persoană. Veţi fi percepuţi ca persoane de încredere şi veţi fi apreciaţi de cei din jur.
– Nu manifestaţi frică sau spaimă în faţa situaţiilor tensionate. Zâmbiţi, păstraţi-vă stăpânirea de sine şi renunţaţi la discuţii conflictuale.Nu uitaţi de zicala „Cel mai deştept cedează!”
– Dezamorsaţi tensiunea printr-un gest de împăcare, care nu înseamnă cedare în faţa „adversarului”, ci o bună capacitate de gestionare a unor astfel de situaţii.
– Nu vă lăsaţi niciodată umiliţi de alte persoane şi sancţionaţi-i pe cei care fac astfel de lucruri cu cei mai mici sau mai slabi decât ei.
– Dacă sunteţi totuşi implicaţi într-un conflict, prin conversaţia pe care o purtaţi cu adversarul încercaţi să-l faceţi conştient de starea sa agresivă şi consecinţele pe care le va suporta în cazul unei agresiuni.
Nu uitaţi niciodată faptul că A FI puternic, NU ÎNSEAMNĂ A FI violent!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.