Politic

Dăncilă confirmă cele spuse de Tăriceanu: OUG 114/2018 va fi modificată

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat ieri că mult-criticata Ordonanță de Urgență 114/2018 (supranumită „a lăcomiei”) va fi modificată în concordanță cu problemele semnalate de reprezentanții administrației. „Legat de Ordonanța 114, am spus că este nevoie de flexibilitate. Și de aceea am chemat miniștrii, ca fiecare să spună ce probleme sunt pe fiecare capitol în parte (…), astfel încât acolo unde sunt probleme să vedem ce modificări facem. Asta nu înseamnă o cedare, asta nu înseamnă că, daca cine strigă mai tare, ăla are dreptate. Vrem ca modificările pe care le facem să fie în conformitate, în concordanță cu problemele pe care le aveți dumneavoastră. (…) Problemele trebuie să vină dinspre dumneavoastră către noi, ca să putem lua deciziile care se impun”, a declarat premierul la cea de-a XXII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România.

Declarația vine după ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că a discutat cu șeful Executivului de la București și că OG 114//2008 va fi modificată, exmplificând cu eliminare taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie.

Ministrul Fnanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a replicat imediat acestei afirmații: „Nu. Sigur, nu. Nu este obligatoriu ca OUG 114 să fie modificată. Nu trebuie să plecăm de la ideea că va fi modificată. Dacă va fi vreun motiv care să aducă un plus pentru români, cu siguranță suntem deschiși la orice fel de propunere. Până atunci, cei care speră să nu mai spere, că speră degeaba”. Contra-replica lui Călin Popescu Tăriceanu n-a întârziat: „Îi dau un sfat d-lui Teodorovici, să își țină părerile pentru el în ceea ce privește Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaște cum funcționează. Nu cred că are suficiente date ca să știe cum funcționează Ministerul Energiei, care este condus de un liberal. Între mine, noi de la ALDE, și dl Teodorovici este o diferență de viziune și de abordare. El are o abordare socialistă, etatistă, noi avem o abordare liberală și care este specifică economiei de piață. Noi nu credem în instrumente de control, pentru că piața știe să își găsească soluțiile pentru a scăpa de aceste constrângeri. Constrângerile însă pot să facă foarte mult rău. De ce? Pentru că riscă să creeze distorsiune în piață, să inducă temeri, justificare sau nu, dar asta este în politică și nu numai. Noi lucrăm nu numai cu realități, lucrăm și cu percepții. Deci riscă ca aceste măsuri care sigur au plecat de la un obiectiv foarte corect, riscă să creeze și efecte colaterale care, în mod normal, dacă le constatăm trebuie să încercăm să le atenuăm sau să le anihilăm”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button