Sănătate

BRAȘOV. Primul pacient la secția de Arși grav din Spitalul Județean!

  • doctori2_263270.jpg
 

În această dinineață, la ora 6.45, a fost preluat primul caz în noua unitate de arși grav din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Braşov, inaugurată cu două săptămâni în urmă în prezența ministrului Sănătății Sorina Pintea.

Dr. Dan Grigorescu, șeful Secției Chirurgie Plastică și Reconstructivă, a anunțat evenimentul printr-o postare pe facebook, specificând și ce personal este necesat pentru intervenție în cazul inițierii terapiei de specialitate a „marelui ars”: echipa ATI (doi medici de gardă și două asistente), echipa de chirurgie plastică „fără arsuri” (doi medici specialiști, doi medici rezidenți, două asistente din blocul operator, una din secție și o infirmieră, la care se adaugă un medic chirurg generalist de gardă, pentru evaluarea și rezolvarea elementelor de politraumă, conform protocolului spitalului, „gândit înainte de a se da drumul unității de arși), precum și un medic specialist în imagistică radiologică medicală. Ca să nu mai vorbim de cei care îi vor asigura tratamentul și îngrijirea în secție…”

Sursa citată a precizat că pacientul a fost adus Tg. Jiu, după cinci ore și jumătate de transport rutier. 

Medicul și-a încheiat mesajul astfel: „Șansele (atâtea câte sunt) sunt conservate la maximum?”.

Amintim că în cadrul SCJU Braşov a fost creat un Sector pentru Arși Grav (SAG), parte integrantă a Compartimentului de Arsuri din structura Secției Clinice Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri, coordonată de dr. Dan Grigorescu. Ca urmare a acestei reorganizări, actualul compartiment îndeplinește toate condițiile pentru a fi acreditat ca Unitate de Arși, prima din țară aflată în afara Capitalei.

Amenajarea și dotarea Sectorului pentru Arși Grav au fost posibile cu ajutorul unei sponsorizări de 74.000 euro oferite de o companie străină care are unitate de producţie în zona Braşovului. Astfel a fost creată o structură perfect izolată spațial de restul spitalului, care ocupă o suprafață de 81,45 mp, oferind posibilitatea tratării a doi pacienți arși grav. 

Detalii aici:

 BRAȘOV. Oferta ministrului Sănătății Sorina Pintea după ce a vizitat Secția de Arși din Spitalul Județean

BRAŞOV. O șansă pentru tratarea pacienților cu arsuri grave!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button