Politic

[ViDEO] BRAȘOV. Avem linie de gardă continuă la Neurologie, deci putem intra în programul național de tratare prin metode noninvazive a accidentului vascular cerebral

 

După ce s-au întrunit astăzi, cu greu, este adevărat, fiind convocați în ședință de îndată cu nici 24 de ore înainte, consilierii județeni au aprobat înființarea liniei de gardă continuă la secția de neurologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Brașov. Sistemul va înlocui linia de gardă la domiciliu de până acum. 

Astfel, Spitalul Județean Brașov va putea fi inclus în Programul Național Acțiune Prioritară AVC. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății nu a inclus nici un spital din județul Brașov pe lista unităților care să intre în programul național de tratare a pacienților cu accident vascular cerebral ischiemic, prin tromboliza intravenoasă (o metodă non-invazivă, eficientă pentru recuperarea celor cu AVC), pentru că nu erau îndeplinite criteriile. În fapt, știind acest aspect, managerii din județ nici nu au aplicat la acest program, ceea ce a revoltat opinia publică. 

După ce s-au făcut presiuni în spațiul public și după promisiunea ministrului Sănătății Sorina Pintea, cu ocazia vizitei la Brașov în urmă cu patru zile, că va da rapid avizul dacă la nivel administrativ local se vor lua măsurile necesare, s-a făcut mobilizarea la nivel județean. 

Până ieri, cele două spitale din Brașov care tratează pacienții cu AVC – Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și Spitalul de Psihiatrie și Neurologie nu îndeplineau criteriile de a intra în program: existenţa unui serviciu de gardă de neurologie în regim de permanenţă, existenţa unui computer tomograf funcţional în regim de permanenţă şi existenţa unui serviciu de gardă de radiologie în regim de permanenţă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button