Sport

Naomi Osaka a câștigat Australian Open și e noul lider mondial

 

Naomi Osaka a câștigat al doilea titlu de Grand Slam consecutiv.

După succesul de la US Open, japoneza de 21 de ani s-a impus și la Australian Open, după ce a dispus în finală de Petra Kvitova, 7-6(2), 5-7, 6-4.

„Vorbitul în public nu e punctul meu forte, aşa că sper că voi reuşi să o scot la capăt. Îmi făcusem nişte notiţe înaintea meciului, dar am uitat ce trebuie să spun. Petra, felicitări, mereu te-am admirat, nu aş fi vrut să câştig meciul de azi. Este o onoare să joc împotriva ta în această finală. Vă mulţumesc că aţi venit să ne susţineţi. A fost atât de cald tot timpul, aşa că mulţumesc că aţi venit să ne susţineţi. Mulţumesc echipei mele. Nu cred că aş fi supravieţuit acestei săptămâni dacă nu eraţi lângă mine. Nu cred că aș fi reușit să câștig acest turneu fără ajutorul vostru, așa că sunt foarte recunoscătoare. Sunt foarte onorată să câștig aici și să mă aflu în această poziție”, a spus Osaka la final.

Înjunghiată în mâna stângă și tâlhărită în propria casă în urmă cu doi ani, Petra Kvitova nu și-a putut stăpâni lacrimile la fesitivitatea de premiere. „Este o nebunie! Nu îmi vine să cred că am jucat, din nou, o finală de Grand Slam. A fost o finală foarte bună, felicitări Naomi şi echipei tale. Felicitări pentru că eşti numărul unu! Este un turneu foarte bun pentru mine, este o onoare să ţin în mână acest trofeu. Trebuie să le mulţumesc celor dragi mie, familiei – sunt convinsă că mi-au ţinut pumnii. Pentru cei din echipa mea am un mesaj special: vă mulţumesc că aţi rămas alături de mine chiar şi atunci când nu ştiam dacă voi mai putea ţine vreodată racheta de tenis în mână. Probabil că nu a fost uşor, aşa că vă mulţumesc. Sper să fiu sănătoasă şi să vă revăd pe voi, cei din tribună, la anul”, a declarat cehoaica.

De luni, Osaka va fi pe prima poziție a clasamentului WTA, nipona devenind cea mai tânără jucătoare care conduce în ierarhia mondială de la Caroline Wozniacki încoace. Totodată, Osaka este primul lider WTA din istoria Asiei.

Kvitova va fi pe poziția a doua, în timp ce Simona Halep va ocupa ultimul loc al podiumului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button