Expres

BRAȘOV. Peste 6.500 de șoferi au fost sancționați de Poliția Locală, în 2018, pentru parcat neregulamentar

 

Polițiștii locali brașoveni au sancționat, pe parcursul anului trecut, 6.600 de conducători auto care și-au parcat autovehiculele pe locurile speciale pentru persoane cu dizabilități – fără a avea acest drept, pe zone verzi, pe trecerile de pietoni, piste pentru biciclete, în intersecții sau în alte locuri cu vizibilitate redusă.

„Au fost penalizați și cei ce au blocat accesul în instituții sau imobile, au parcat în stațiile RAT ori au oprit sau staționat în locuri nepermise, semnalizate ca atare”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Anca Lăutaru.

Valoarea sancțiunilor aplicate de polițiștii locali se ridică la aproximativ 1,3 milioane de lei și aproape 7.200 de puncte de penalizare.

Potrivit bilanțului întocmit de Poliția Locală, cele mai multe sancțiuni (2011 amenzi, în valoare 298.515 lei, 4022 puncte penalizare) au fost aplicate șoferilor care au fost surprinși că au oprit în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea interzisă”.

Pe locul doi sunt sancțiunile aplicate pentru cei ce au blocat accesul în imobile (1.053, în valoare de 162.700 lei), iar sancțiunile aplicate la HCL 152/2006 – privind reglementarea staționării și parcării pe domeniul pubic al municipiului Brașov a vehiculelor de transport marfă și călători au fost în număr de 798, în valoare de 285.700 lei.

De asemenea, au fost amendați 529 de șoferi care au oprit/staționat pe treceri de pietoni, piste de biciclete (valoare de 78.445 lei). Alți 603 conducători auto au fost amendați pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea dreptul. În cazul lor, sancțiunile însumează 200.550 de lei.

Pe de altă parte, în prima jumătate a lunii ianuarie a.c., polițiștii locali de la Biroul rutier au aplicat 262 de sancțiuni pe această linie de muncă, în valoare de peste 68.000 de lei, cu 282 puncte penalizate pe carnetul de conducere.

Cât privește numărul sesizărilor primite de Poliția Locală în anul 2018, acesta s-a ridicat la 442.

foto – arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button