[ViDEO] BRAȘOV. Oficialii de la Drumuri spun că sunt pregătiți pentru iarnă
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov dă asigurări că stocul de sare pentru deszăpezirea drumurilor naționale din judeţele Braşov, Sibiu, Mures, Covasna si Harghita este suficient, chiar dacă mai sunt în depozite aproximativ 7000 tone de sare, echivalentul necesarului pentru o săptămână cu ninsori abundente, potrivit oficialilor companiei de drumuri. „La nivel de DRDP, care administrează toate cele 5 județe și Secţia Autostrăzi care deserveşte A1 în județul Sibiu și A3 în județul Mureş, avem un stoc de aproximativ 7.000 tone de sare. Considerăm că avem stocuri suficiente pentru a face faţă provocărilor vremii, având în vedere că în condiţii de ninsoare abundentă consumăm sub 1000 de tone de sare pe zi la nivelul Regionalei, iar deocamdată nu sunt anunţate ninsori abundente. De la începutul anului, nu am avut probleme de aprovizionare, au existat doar mici sincope în preajma sărbătorilor, când au fost şi ninsori abundente, iar livrările au fost un pic întârziate, dar am reuşit să acoperim necesarul fără probleme prin transferuri interne”, a precizat Robert Elekes, purtător de cuvânt al DDRP Brașov.
Oficialii DRDP Brașov spun că sunt în derulare comenzile lansate către Salrom, în baza contractului cadru semnat de CNAIR la nivel național. „Contractul pentru furnizarea cantităților de sare necesare a fost semnat încă din vara anului 2018, iar aprovizionarea se face permanent, în funcție de consumul din baze”, potrivit sursei citate.
Stocul de sare pentru judeţul Braşov este de 1.350 de tone.
Toate regionalele CNAIR, cum este şi DRDP Braşov, dispun de toate utilajele, personalul, carburantul şi materialele antiderapante necesare gestionării în continuare a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi, pe toată perioada iernii, transmite un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR). Compania mai transmite că, de la începutul sezonului de iarnă 2018 – 2019, au fost împrăştiate pentru menţinerea infrastructurii rutiere în condiţii de siguranţă, peste 316.000 tone de sare, 1.195 tone de clorură de calciu şi 297,450 tone de produs ecologic. „La ora actuală în toate bazele de deszăpezire ale CNAIR sunt în stoc peste 56.000 tone sare, 1.500 tone clorură de calciu şi 509 tone de produs ecologic. De asemenea, la această oră, în bazele CNAIR sunt mobilizate 3.036 utilaje pregătite să intervină în orice moment acolo unde se impune”, mai transmite CNAIR.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.