Expres

Italia și Polonia negociază formarea unei ligi anti-Uniunea Europeană

 

Conducătorii Poloniei și Italiei și-au propus cimentarea „relațiilor speciale” prin intermediul unei întâlniri care va avea loc în Varșovia și care are drept scop formarea unei noi ligi împotriva Uniunii Europene. Liga ar putea să joace un rol important în următorul Parlament European, informează EU Observer. Întâlnirea dintre Jaroslaw Kaczynski-(foto), șeful partidului aflat la guvernare în Polonia, și Matteo Salvini, ministrul italian de interior și vice prim-ministru al țării, este planificată pentru ziua de miercuri și va avea loc în capitala poloneză. În cadrul întâlnirii, cei doi politicieni vor discuta despre statutul Poloniei în noul grup format de Salvini în Parlamentul European, potrivit cotidianului italian La Repubblica.

,,Este o întâlnire de cel mai înalt nivel. Dacă președintele (partidului), Kaczynski, se întâlnește cu un alt politician, acesta este un semn al unei anumite relații speciale. Trebuie să discutăm chestiuni legate de Parlamentul European”, a declarat Jacek Czaputowicz, ministrul polonez de externe, pentru postul de radip RMF.

,,Mesajul întâlnirii de miercuri este că guvernul polonez trece într-o poziție anti-UE. Dacă guvernul polonez nu este doar eurosceptic, atunci se alătură unor forțe care se gândesc să dezmembreze Uniunea Europeană”, a comentat Slawomir Nitras, membru al Platformei Civice, principalul partid de opoziție din Polonia.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button